x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Numărul cazurilor de abuz sexual la copii s-a dublat în 2015

Numărul cazurilor de abuz sexual la copii s-a dublat în 2015

29 Aug 2015   •   19:40
Numărul cazurilor de abuz sexual la copii s-a dublat în 2015

Numărul cazurilor de abuz sexual înregistrate la Telefonul Copilului s-a dublat in primele şase luni ale anului 2015 faţă de anul precedent.

Situaţia de abuz sexual la adresa minorilor este atât de mare, încât ar trebui încadrată la statutul de ameninţare naţională, spun specialiştii, citați de antena3.ro.

Potrivit unui raport dat publicităţii de Asociaţia Telefonul Copilului, 25% dintre copiii abuzaţi sexual în România sunt victimele propriilor taţi. Un procentaj îngrijorător, care depăşeşte cu puţin cel al străinilor care racolează şi agresează copii. Rudele sunt vinovate de 15% dintre cazurile raportate la Telefonul copiilor.

Cele mai multe victime, 66%, au fost fetele, dintre cazurile raportate la 116.111, Telefonul copilului. Vârsta la care copii cad victime agresorilor este în fiecare an tot mai mică: în acest moment, în aproape 30% dintre cazurile semnalate sunt implicate fete între 6 şi 12 ani. Cu 5% mai mare decât în cazul băieţilor de aceeaşi vârstă.

În 10% dintre cazurile de abuz sexual raportate au rezultat şi sarcini nedorite. Principalele regiuni în care sunt sesizate abuzuri sexual sunt Moldova, Muntenia şi Bucureşti, iar mediul de provenienţă este în majoritate rural.

Numărul cazurilor de abuz sexual înregistrate la 116 111 s-a dublat în primele 6 luni ale anului 2015 faţă de anul precedent.

×