x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Imagini cutremurătoare: 25 de persoane, între care opt copii, sclavi într-un sat din Covasna! (VIDEO)

Imagini cutremurătoare: 25 de persoane, între care opt copii, sclavi într-un sat din Covasna! (VIDEO)

de Veronica Micu    |    02 Noi 2012   •   11:24
Imagini cutremurătoare: 25 de persoane, între care opt copii, sclavi într-un sat din Covasna! (VIDEO)

Trei bărbaţi au fost reţinuţi de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), după ce într-un sat din Covasna au fost găsiţi opt minori şi 17 adulţi sechestraţi şi obligaţi să lucreze în agricultură câte 17 ore pe zi.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  BCCO Iaşi, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat,  specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane şi trafic de minori,  prev. de art. 12 al.1, 2 lit. a şi art.13 alin.1,2,3 teza 1 din Legea nr. 678/2001", se arată în comunicatul DIICOT.

În perioada august - septembrie 2012, Niţă Ghe.Gheorghe, 37 de ani,  Panaite Cătălin, 34 de ani  şi Niţă I.Gheorghe, 54 de ani, din Bacău,  "au recrutat  un număr de 25 de victime, dintre care 8 minori cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, le -au transportat în comuna Zăbala , sat Peteni , judetul Covasna şi le-au exploatat  prin obligarea la muncă în agricultură".

"Membrii grupării le-au impus victimelor un regim de muncă necorespunzător si  le-au obligat să lucreze pana la 17 ore pe zi , fără a fi remunerate. Victimele au fost  în mod repetat supuse unor violenţe fizice şi psihice si cazate  în condiţii improprii, fără a li se asigura hrana şi igiena corespunzătoare", se mai arată în comunicat.

Procurorii  D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile.

×
Subiecte în articol: covasna sclavi