x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Organizarea recensământului din 2011, în curs de avizare

Organizarea recensământului din 2011, în curs de avizare

13 Apr 2010   •   00:00

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, azi, că proiectul privind organizarea şi desfăşurarea recensământului din 2011 este în curs de avizare şi a precizat că urmează să fie recrutaţi 100.000 de recenzori şi 20.000 de recenzori şefi.

Vasile Blaga a arătat că, din necesitatea obţinerii unor informaţii complexe şi corecte privind distribuţia teritorială a populaţiei, au fost desfăşurate anumite activităţi şi a fost elaborat şi cadrul legal general, la începutul anului 2010, pentru desfăşurarea recensământului. Ministrul a precizat că, în scurt timp, va fi adoptat şi proiectul privind organizarea şi desfăşurarea recensământului.

Referitor la amânarea desfăşurării recensământului din luna martie în luna octombrie 2011, Blaga a arătat că motivul a fost eşalonarea optimă a celor două activităţi - recensământul populaţiei şi al locuinţelor, precum şi reducerea costurilor.

Ministrul a mai spus că urmează să fie recrutaţi 100.000 de recenzori şi 20.000 de recenzori şefi, după care urmează efectuarea propriu-zisă a recensământului. Vasile Blaga a atenţionat că prefecţii şi primarii vor răspunde de operaţionalizarea comisiilor de recensământ.

Costurile celor două activităţi se ridică la 50 de milioane de euro, a arătat Blaga.

Amânarea cu şapte luni, până în octombrie 2011, a datei de organizare a unui nou recensământ al populaţiei şi al locuinţelor a fost decisă de Guvern pentru reducerea costurilor, în condiţiile în care măsura permite realizarea simultană a două astfel de acţiuni, a mai spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

"Prin această amânare pot fi organizate simultan recensământul populaţiei şi al locuințelor, precum şi recensământul general agricol", a precizat Vasile Blaga.

Guvernul a decis, în martie 2010, prin ordonanţă de urgenţă, ca perioada de derulare a unui nou recensământ în România să fie amânată cu şapte luni, până în luna octombrie 2011, invocând atât amploarea operaţiunii şi timpul scurt rămas până la culegerea datelor, cât şi necesitatea ca efortul financiar să fie decalat spre finele anului 2011.

Astfel, s-a stabilit ca recensământul populaţiei şi al locuinţelor din România să fie derulat în octombrie 2011, şi nu în martie 2011 cum a fost stabilit iniţial.

×
Subiecte în articol: observator