x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parchetul dă liber la adularea unui criminal de război. Un procuror din Gheorgheni închide dosarul care viza omagierea lui Wass Albert

Parchetul dă liber la adularea unui criminal de război. Un procuror din Gheorgheni închide dosarul care viza omagierea lui Wass Albert

de Dan Tănasă    |    22 Apr 2013   •   18:22
Parchetul dă liber la adularea unui criminal de război. Un procuror din Gheorgheni închide dosarul care viza omagierea lui Wass Albert

Rar mi-a fost dat să văd un act mai dezgustător şi mai ticălos decât rezoluţia din data de 8 aprilie a.c. de neîncepere a urmăririi penale dictată de procurorul Crudu Irinel-Valeriu, procuror în cadrul Parchetului de la lângă Judecătoria Gheorgheni.

Rezoluţia procurorului pune capăt dosarului penal nr. 207/P/2013 în care numiţii Árus Zsolt István (membru al Partidului Civic Maghiar) şi Kemenes Lorant Zoltan erau acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de promovare a cultului persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni contra păcii şi omenirii, prevăzute de art. 5 din O.U.G. nr. 31/2002. Cei doi au organizat în data de 15.02.2013 elogierea personalităţii criminalului de război Wass Albert chiar în incinta sălii de şedinţe a Primăriei Gheorgheni.

Motivul pentru care procurorul din Gheorgheni a decis neînceperea urmăririi penale este aiuritor.
Potrivit rezoluţiei procurorului Crudu Irinel-Valeriu, cei doi nu se fac vinovaţi de promovarea cultului criminalului de război Wass Albert pentru că acest lucru ar presupune ca ”Wass Albert să fi fost condamnat pentru o infracţiune contra păcii şi omenirii, cerinţă esenţială care nu este îndeplinită”, este de părere procurorul de caz.

Magistratul explică mai departe în rezoluţia sa: ”Făcând o comparaţie a conţinutului constitutiv al infacţiunilor din Codul Penal în vigoare, Partea Specială, titlul ”Infracţiuni contra păcii şi omenirii” cu infracţiunea reţinută în sarcina condamnatului Wass Albert prevăzută de art. 2, lit. 2 din Legea nr. 312/1945 pentru urmărirea şi sancţionarea celor vinovaţi de dezastrul ţării sau de crime de război rezultă diferenţe evidente şi că la adoptarea O.U.G. nr. 31/2002 au fost avute în vedere numai cei condamnaţi pentru una din infracţiunile prevăzute de art. 356-360 din actualul Cod Penal”.
Cu alte cuvinte, ghinion dacă Wass Albert a fost condamnat după Codul Penal din 1946 şi nu după Codul Penal din 2013. În viziunea bolnavă a procurorului Crudu Irinel-Valeriu, cultul criminalului de război Wass Albert poate fi promovat fără probleme în România pentru simplul fapt că Wass Albert a fost condamnat pentru crime de război nu pentru propagandă de război, genocid, tratamente neomenoase, distrugerea unor obiective şi însuşirea unor valori culturale, singurele fapte vizate de O.U.G. nr. 31/2002. Uluitor!
Procurorul Crudu Irinel-Valeriu intepretează în mod nebunesc sentinţe definitive şi irevocabile ale instanţelor din România şi decide, cu de la sine putere (că doar e procuror!), că Wass Albert, cel care a ordonat masacrarea mai multor familii de români, nu a comis nici genocid şi nu a aplicat nici măcar nişte banale tratamente neomenoase românilor masacraţi la comanda sa.
Memoria românilor masacraţi la ordinul lui Wass Albert este profund întinată de această rezoluţie mizerabilă a unui magistrat care se crede deasupra legii în România!
 
text preluat de pe www.dantanasa.ro

×