x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (VIDEO) Părintele Calistrat: "Oare de ce NU ni se îndeplinesc nouă dorințele? Toată credința noastră este superficială!"

(VIDEO) Părintele Calistrat: "Oare de ce NU ni se îndeplinesc nouă dorințele? Toată credința noastră este superficială!"

27 Mar 2015   •   20:19
(VIDEO) Părintele Calistrat: "Oare de ce NU ni se îndeplinesc nouă dorințele? Toată credința noastră este superficială!"

Părintele Calistrat vorbește despre credință și credincioși, ce înseamnă credinciosul lăudăros și credinciosul adevărat. Tu de care ești?

"Iarasi ne izbim de ceea ce numim noi natura vie a lucrarii. Credinta. Fie tie dupa credinta ta. Fie voua dupa credinta voastra. Acuma eu va intreb deumneavoastra de ce nu vi se indeplineste dorintele? Nu cumva e dupa credinta voastra? Voi veniti si cereti: Servici, casa, masa, bani, sanatate, copii buni, realizari. Totusi, in urma eforturilor nu se vede rezultatul. Acum eu ce sa va spun, va spun ce spune Scriptura. Sa fie voua dupa credinta voastra. Inseamna ca ea nu exista. Deci, teoretic noi am atins cote alarmante de credinta, desi Evanghelia ne cere cat un sambure de mustar. Si noi totusi, suntem credinciosi, parinte! Da, vino la mine acasa sa vezi, am carti, am candela, am icoana, am dat vesminte la biserica, am facut parastas, am dezgropat pe mama, merg duminica la biserica. Formalisme, sfinte formalisme. Le-ai facut tu pe aceastea, dar inima ti-ai schimbat-o intru ceva? Te-ai schimbat dupa ceva in bine? Ai schimbat raul din tine cu binele? Sau le-ai facut, ca spune acolo, cele ce s-au facut de ochii lumii si-au luat plata lor. Adica ai luat plata laudei pamantesti. Trebuie sa te schimbi in interior si spune ca asta-i adevaratul credincios. Cel ce este plin de fapte bun in ascuns si nimeni nu le cunoaste, nu le stie, si niciodata nu se lauda cu ele acela abia este un inceput bun de smerenie. Meditati!" - Părintele Calistrat

 
 

×