x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Parlamentul a eliminat prevederile referitoare la impozitarea bacşişului

Parlamentul a eliminat prevederile referitoare la impozitarea bacşişului

27 Mai 2015   •   18:54
Parlamentul a eliminat prevederile referitoare la impozitarea bacşişului

Prevederile referitoare la impozitarea bacşişului au fost eliminate, miercuri, de plenul Senatului, prin amendarea OUG 8/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

OUG 8/2015, în forma adoptată de Guvern, definea bacşişul şi stabilea evidenţierea acestui tip de venit pe bonul fiscal.

Alte prevederi ale ordonanţei, rămase în vigoare, se referă la aplicarea principiului de înregistrare electronică şi control automat pentru tarifele de trecere, în mod similar rovinietei, stabilirea sectoarelor de drum şi podurilor pe care se aplică tarife de trecere.

De asemenea, proiectul de aprobare a OUG 8/2015 se referă şi la sancţiunile aplicate operatorului economic care a fost găsit fără aparat de marcat electronic fiscal.

Proiectul de aprobare a ordonanţei, care a fost adoptat de Senat cu 52 de voturi "pentru", nouă "împotrivă" şi o abţinere, va fi supus dezbaterii Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, pe 18 mai, la "ora Guvernului" din Camera Deputaţilor, că impozitarea bacşişului a fost adoptată în contextul controalelor ANAF din acest an, dar s-a luat decizia renunţării "definitive" la această măsură după o nouă consultare cu reprezentanţii industriilor de profil. (agerpres.ro)

×