x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pe Falcă îl doare în cot de DNA

Pe Falcă îl doare în cot de DNA

15 Mai 2012   •   09:41
Pe Falcă îl doare în cot de DNA

Inca un contract "cu dedicatie' la final de mandat i-a fost oferit de administratia Falca unuia dintre amicii primarului. Firma care a castigat licitatia pentru executia lucrarilor de extindere a retelei de canalizare a orasului este SC Univro SRL, iar reprezentantul acesteia este nimeni altul decat cel cu care edilul-sef si-a construit un imens duplex pe malul Muresului, in care astazi locuiesc ambele familii.

Gheorghe Falca nu are nicio problema in cadorisi cu bani buzunarel prietenilor, in ciuda faptului ca acest lucru a atras atentia organelor de ancheta. In urma luna, reprezentanti ai DNA au descins la Primaria Arad, pentru a verfica unele licitatii in care sunt implicate firmele apropiatilor lui Falca, abonati la licitatii. Procurorii DNA verifica "coincidentele" prin care firme ca SC Confort SA, patronata de Gerogica Cornu sau Univro, gestionata de Florin Pasca, castiga licitatii in Arad. Asta in timp ce, asa cum Jurnalul National a mai relatat, Florin Pasca imparte aceeasi casa cu primarul Falca. Este un nou caz in care primarul combina atribuirea de lucrari publice cu relatiile personale, asa cum s-a intamplat si in cazul Elecon, unde Gheorghe Falca este inculpat pentru fapte grave de coruptie si abuz in serviciu.

Firma lui Pasca a primit toate lucrarile din oras
In luna iunie a anului trecut, Florin Pasca, vecinul de duplex al primarului, devenea manager al SC Confort SA, companie ce apartine omului de afaceri Georgica Cornu. Mai multe firme, intre care CONAR, Magellan sau Izometal reprezinta compania lui Cornu, insa aproape de fiecare data si firma vecinului de duplex al primarului castiga contractele de executie a lucrarilor din municipiu. Valoarea totala a investitiei de modernizare a infrastructurii retelelor de canalizare din oras este de 27 de milioane de euro, iar numarul strazilor pe care SC Univro SRL va lucra dupa ce a reusit sa castige licitatia ajunge la 104. Doar pentru extinderea retelei de canalizare de pe 11 strazi din Aradul Nou e nevoie de o investitie de peste un milion de euro. Edilul-sef a facut, saptamana trecuta o vizita de lucru electorala, chiar pe santierul de extindere a retelei de canalizare de pe strada Constitutiei. Gheorghe Falca a declarat ca lucrarea ce vizeaza 6,2 kilometri de retea va fi predata in luna octombrie. El nu a spus nimic insa despre executantul lucrarilor, adica firma SC Univro SRL reprezentata de vecinul sau de duplex, in ciuda prezentei utilajelor apartinand SC Confort SA si CONAR pe santierul din Aradul Nou.
.
Jurnalul National a relatat ca Serviciul teritorial Timisoara al DNA cerceteaza o grupare din care fac parte Codrut Marta, fostul sef de cabinet la lui Sorin Blejnar, presedintele CJ Arad, Nicolae Iotcu, primarul Aradului Gheorghe Falca si alte persoane. In paralel, dupa mai bine de o luna de cand primarul Timisoarei , Gheorghe Ciuhandu, a facut public faptul ca firma "Confort S.A.', detinuta de omul de afaceri Georgica Cornu, a depus la dosar acte falsificate, cazul a intrat in atentia procurorilor aradeni. Asta dupa ce, in ciuda dovezilor prezentate, cazul a fost ignorat la cel mai inalt nivel, atat de autoritatile competente din Timis cat si din Arad. Un fals similar a fost descoperit si la o licitatie din judetul Caras- Severin.

Numele societatii Confort SA, prin diverse firme precum Conar, Magellan, Izometal, sau chiar compania mama, toate apartinand cuplului de afaceristi Georgica Cornu si Lucian Caraiman, este o constanta in privinta castigatorilor lucrarilor realizate de Primaria Municipiului Arad si Consiliul Judetean Arad. Colaborarea Confort SA cu cele doua institutii publice aradene are legaturi stranse cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, prin intermediul caruia Cornu a si ajuns in relatii de amicitie cu Nicolae Iotcu. Intermediarul acestor relatii este omul de afaceri Florin Pasca, vecin de duplex cu primarul Gheorghe Falca, in casa de pe strada C.D. Loga din Arad.

Florin Pasca este, incepand cu data de 1 iunie 2011, manager al SC Confort SA, incheind un contract de ma­nagement pe judetul Arad prin fir­ma sa, SC Univro SRL Arad. In anul 2009, Pasca si Falca isi construiesc impreuna duplexul pe ma­lul Muresului. Intre cei doi apare in­sa o ruptura, iar Pasca se apropie de Nicolae Iotcu, presedintele Consiliu­lui Judetean. Prin Pasca, centrul de interes al societatii Confort SA, care a cumparat la Arad compania Conar si o mare parte din actiunile concurentului sau de pe piata construc­tiilor, ICIM, se muta de pe Primarie pe Consiliul Judetean. Momentul coincide cu imbunatatirea brusca a situatiei materiale a presedintelui Nicolae Iotcu.

Surse din cadrul CJ Arad sustin ca locuinta din comuna Vla­di­mi­rescu, jud. Arad, cu o su­pra­fata de 366 metri patrati a lui Nicolae Iotcu ar fi fost realizata de firma Clarine SRL, subcontractant al lucrarii de refacere a sediului Companiei de Apa-Canal, aflata in subordinea Consiliu­lui Judetean, lucrarea de la Compania Apa-Canal fiind castigata de SC Univro SRL, care a angajat pentru executie firma Clarine SRL.

×
Subiecte în articol: observator