x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Taxa de primă înmatriculare a blocat instanţele din România şi a afectat bugetul pentru următorii ani

Ponta: Taxa de primă înmatriculare a blocat instanţele din România şi a afectat bugetul pentru următorii ani

19 Oct 2012   •   13:27
Ponta: Taxa de primă înmatriculare a blocat instanţele din România şi a afectat bugetul pentru următorii ani
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Taxa de primă înmatriculare a nemulţumit pe toată lumea, a blocat instanţele din România şi a afectat bugetul ţării pentru următorii ani, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, care a participat la deschiderea Ediţiei 2012 a Salonului Auto Bucureşti.

'Ca orice român îmi doresc să ştim odată ce taxe se plătesc atunci când cumperi un autoturism. Sper ca pentru bugetul pe 2013 să ştim foarte clar cât sunt aceste taxe şi mai ales de ce le plătim şi unde se duc banii pe care îi plătim', a spus Victor Ponta care a adăugat că taxa de primă înmatriculare a nemulţumit pe toată lumea şi a blocat instanţele de judecată din România.

Primul-ministru a precizat că taxa auto trebuie modificată în sensul cerut de Comisia Europeană şi a menţionat că există un grup de lucru la nivelul Ministerului Finanţelor şi Ministerului Mediului în acest sens.

"Pentru România, industria auto şi tot ceea ce este în jurul industriei auto reprezintă sute de mii de locuri de muncă şi o parte importantă a exportului nostru. Nu mă refer doar la cei doi mari producători Dacia şi Ford, mă refer şi la marii producători de anvelope care şi-au dezvoltat producţia şi investiţiile în România, la fabricile de accesorii şi de piese de schimb. Prin prezenţa la salon aş vrea să dau un mesaj că încerc, de fiecare dată, să ajut aceste companii să treacă peste partea birocratică, peste problemele de administraţie, de avize şi să încurajez investiţiile marilor producător", a mai spus premierul Victor Ponta.

SAB de desfăşoară în perioada 19 - 28 octombrie la Romaero Băneasa şi reuneşte importatori şi distribuitori de autoturisme, piese şi accesorii auto, echipamente de service şi spălătorii auto, sisteme audio şi de navigaţie, societăţi de leasing şi de asigurări. Printre mărcile prezente la Salon figurează Mercedes, Jaguar, Mitsubishi, Ford, Volvo, Citroen, Honda, Skoda, Seat, Peugeot, Mazda, Suzuki, Opel, Chevrolet şi Hyundai.

×