x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Victor Ponta vrea să şteargă datoriile Institutului Cantacuzino

Premierul Victor Ponta vrea să şteargă datoriile Institutului Cantacuzino

10 Iun 2015   •   18:56
Premierul Victor Ponta vrea să şteargă datoriile Institutului Cantacuzino
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Guvernul va dezbate în primă lectură proiectul de act normativ privind acordarea unui ajutor de stat pentru Institutul Cantacuzino, a anunţat premierul Victor Ponta, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern.

"O să vă rog, domnule ministru Cîmpeanu, cu sprijinul Finanţelor, al Sănătăţii, avem proiectul de ordonanţă privind acordarea ajutorului de stat pentru Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino. Deci, în primul rând, ştergem toate datoriile şi pornim de la un moment "T zero". Important este să avem şi un plan ca, după aceea, să nu se acumuleze din nou datorii, ci să poată să fie pus în funcţiune şi să-şi exercite rolul absolut strategic, şi naţional, şi de mândrie naţională până la urmă, pe care îl are Cantacuzino", a declarat Ponta.

Şeful Guvernului s-a adresat apoi ministrului Educaţiei: "Important este că ştergem datoriile, avem notificată şi Comisia Europeană, da?".

"Ştiu că e în primă lectură, dar urmează să primim şi aprobarea de la Comisia Europeană în aşa fel încât să fie foarte clar că putem să facem acest lucru", a mai declarat premierul Ponta.

×