x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul Capitalei a cerut sprijinul Comitetelor locale ale Administraţiilor de Urgenţă

Prefectul Capitalei a cerut sprijinul Comitetelor locale ale Administraţiilor de Urgenţă

11 Feb 2010   •   00:00

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a cerut Comandamentelor locale pentru Situaţii de Urgenţă sprijin imediat pentru combaterea posibilelor inundaţii în Bucureşti.

"Trecem de sfera deszăpezirii, zăpada se topeşte, s-au înmulţit numărul apelurilor cetăţenilor prin 112 şi de aceea se impune să acţioneze Comitetele locale ale Administraţiilor de Urgenţă, cu ADP, Apa Nova şi operatorii de salubritate pe partea de strângere a apei pentru a nu ajunge în curţile oamenilor", a spus prefectul Capitalei la şedinţa Comandamentului de Iarnă.

El a cerut să se acţioneze în zona gurilor de canalizare pentru ca apa să fie deversată, cele mai mari probleme în acest sens înregistrându-se în sectoarele 5 şi 6, precum şi în zonele periferice unde nu există canalizare.

Totodată, prefectul Capitalei a cerut Poliţiei rutiere sprijin pentru asigurarea ordinii în zona gurilor de metrou şi pentru fluidizarea circulaţiei în întreaga Capitală.

La rândul său, viceprimarul Victor Iovici a reiterat ideea eliberării de zăpadă a gurilor de canal. "Vă rog să eliberaţi gaiderele pentru ca apa să curgă şi pentru a preîntâmpina posibile blocaje", a spus Iovici, citat de Agerpres. El a mai adăugat că această situaţie s-a creat după zăpada şi ploile care au căzut în cursul nopţii.

Pentru prevenirea unor inundaţii în Apărătorii Patriei, atât primarul general Sorin Oprescu, cât şi primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, au fost prezenţi noaptea trecută în această zonă pentru a supraveghea ridicarea zăpezii şi a îndepărta pericolul de inundaţii.

Directorul adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, a raportat că s-a declanşat planul pentru situaţii de urgenţă în aceste condiţii de acumulare pe străzi a apei provenită din ploile căzute şi zăpadă topită.

'Toate echipele sunt în teren cu 23 de utilaje de mare capacitate capabile să desfunde gurile de canalizare, cu 17 echipaje care acţionează cu pompe mobile şi şapte echipe care vor lucra manual pentru degajarea zăpezii din zona gurilor de canal', a spus oficialul Apa Nova.

Probleme deosebite cu inundaţiile sunt în cartierul Colentina, în sectorul 5, în zonele Răzoare şi Tudor Vladimirescu, primindu-se sprijin şi de la muncitorii RADET cu 3 vidanje şi mai multe motopompe, a mai precizat Chiru.

×
Subiecte în articol: observator