x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premiul Nobel pentru Pace, acordat Uniunii Europene. Barroso: "Este o mare onoare"

Premiul Nobel pentru Pace, acordat Uniunii Europene. Barroso: "Este o mare onoare"

12 Oct 2012   •   12:16
Premiul Nobel pentru Pace, acordat Uniunii Europene. Barroso: "Este o mare onoare"
Sursa foto: AFP

Premiul Nobel pentru Pace pe 2012 a fost acordat Uniunii Europene, a anunţat vineri Institutul Nobel din Oslo. Comitetul Premiului Nobel pentru Pace, format din cinci membri, a luat decizia în unanimitate.

"UE şi strămoşii săi au contribuit de peste şase decenii la promovarea păcii, reconcilierii, democraţiei şi drepturilor omului în Europa", a declarat la Oslo preşedintele Comitetului Nobel norvegian, Thorbjoern Jagland.

Premiul Nobel pentru Pace, care constă într-o medalie, o diplomă şi un cec în valoare de 8 milioane de coroane suedeze (922.000 de euro), va fi decernat într-o ceremonie specială la Oslo în 10 decembrie, data morţii fondatorului Premiului Nobel - industriaşul şi filantropul suedez Alfred Nobel.

Barroso: Premiul Nobel pentru Pace, "o mare onoare pentru întreaga Uniune Europeană"

Premiul Nobel pentru Pace este "o mare onoare pentru întreaga Uniune Europeană, pentru cei 500 de milioane de cetăţeni ai săi", a scris preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe contul său de Twitter. 

Şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a reacţionat după decernarea Premiului Nobel pentru Pace. Schulz s-a declarat "emţionat" şi "onorat", tot prin intermediul Twitter.

×