x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiectul "Curcubeu" investeşte în oameni!

Proiectul "Curcubeu" investeşte în oameni!

de Simona Lazar    |    02 Feb 2010   •   00:00

În Uniunea Europeană, munca este un privilegiu la care fiecare trebuie să aibă acces - acesta este unul dintre idealurile europene.

Pentru Volker Reiter, directorul Centrului Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara, acesta este un ideal asumat. De câţiva ani buni, el construieşte programe pentru tineri, oferindu-le o nouă şansă. Unul dintre aceste proiecte se numeşte "Curcubeu" şi a reuşit să alieze la el, pe lângă asociaţia pe care o conduce, alte şapte organizaţii şi instituţii locale, naţionale şi transnaţionale, între ele numărându-se şi SC Editura Intact SRL, editor al Jurnalului Naţional.

"«Curcubeu» este un exemplu că valorile europene încep să devină o realitate şi în spaţiul românesc", susţine Volker Reiter. "Este un program pentru tinerii dezavantajaţi social datorită apartenenţei etnice, a situaţiei economice şi a nivelului redus de educaţie şcolară. Din cei 20 de tineri integraţi în program, 75% aparţin etniei rome, unii dintre ei sunt din mediul rural, au abandonat şcoala ori sunt victime ale violenţei în familie.

Prin programul «Curcubeu», timp de 18 luni, îi vom învăţa o meserie în domeniul turismului, dar, în acelaşi timp, le acordăm asistenţă socială, pentru a se putea integra într-o societate normală sub toate aspectele, nu doar profesional, ci şi emoţional. Obiectivul nostru, în prima fază, este de a crea structuri de asistenţă socială, astfel încât să nu fie un simplu curs de formare profesională, ci un instrument compatibil cu politica europeană de resurse umane". Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane "Investeşte în Oameni!", 2007-2013.

Săptămâna trecută, la Sighişoara a avut loc primul workshop kick off, la care au participat toţi partenerii, încheiat cu o cină la pregătirea căreia tinerii au muncit sub îndrumarea partenerilor germani, de la SOS Kinderdorf (SOS Satele Copiilor) din Niederrhein.

×
Subiecte în articol: observator