x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PROPUNERE ŞOCANTA: Hipermarketurile ar putea fi închise în weekend

PROPUNERE ŞOCANTA: Hipermarketurile ar putea fi închise în weekend

12 Feb 2014   •   13:35
PROPUNERE ŞOCANTA: Hipermarketurile ar putea fi închise în weekend
Hipermarketurile ar putea fi închise sâmbăta şi duminica, potrivit unui proiect de lege iniţiat de liderii PNL. Iniţiatorii susţin că în acest mod producătorii români vor avea de câştigat pentru că produsele lor vor fi vândute în pieţe şi în târguri.

Deputaţii din Comisia de Agricultură vor dezbate astăzi acest proiect de lege însă reprezentanţii hipermarketurilor susţin că totul este o aberaţie.

Initiativa deputatilor din Comisia de Agricultura de a inchide hipermarketurile duminica este o “nebunie” care nu va salva micii producatori, ci va falimenta toata industria alimentara. Aceasta a fost concluzia primei intalniri dintre reprezentantii marilor magazine, patronate si autoritati.

Reprezentantii Asociatiei Romane a Carnii cred ca inchiderea marilor magazine in weekend este un lux pe care producatorii nostri nu si-l permit in plina criza economica. Acestia sustin ca in piete nu vand tarani, ci intermediari, asa ca initiativa legislativa nu ajuta pe nimeni, ci mai degraba incurca si duce la pierderi financiare importante, scrie voceatransilvaniei.ro.

Reprezentantii patronatelor sustin ca majoritatea producatorilor care fac parte din Patronatul Romalimenta isi vand 80% din marfa in hipermarketuri, nu la buticurile din coltul strazii. Asadar, toti considera ca “legea este o mare prostie”.

Romanul e cumparator de duminica, spun reprezentantii marilor magazine! Daca hipermarketurile s-ar inchide in ultima zi din saptamana, asa cum se intampla in Germania si Austria, producatorii nostri spun ca ar pierde 20% din incasari. In fapt, cultivatorii spun ca alesii i-ar ajuta mai mult daca i-ar invata cum sa extinda serele si sa construiasca niste depozite de legume. Interesant este ca cei care figureaza ca initiatorii acestui proiect n-au habar despre ideile deputatilor din Comisia de Agricultura.

×
Subiecte în articol: Hipermarket weekend cumparaturi