x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest in Parcul Carol

Protest in Parcul Carol

22 Mar 2004   •   00:00

Dupa lungi discutii dintre primarul general al Capitalei, Traian Basescu, si reprezentantii Patriarhiei, a venit randul bucurestenilor sa exprime pareri contradictorii despre locul in care urmeaza sa fie amplasata Catedrala Neamului.

Cei nemultumiti de hotararea Patriarhiei de a construi locasului in Parcul Carol au participat ieri la mitingul organizat de Solidaritatea pentru libertatea de constiinta.

„Mausoleul este o lucrare de valoare artistica, poate fi pastrat si transformat intr-un monument dedicat victimelor comunismului. Trebuie sa ne pastram istoria, nu s-o demolam", spunea Remus Cernea, unul dintre organizatorii mitingului. In timpul protestului s-au facut alte propuneri pentru amplasarea Catedralei. „Sunt atatea terenuri lasate in paragina. Catedrala poate fi ridicata si la Izvor sau Vacaresti", vociferau protestatarii, care se mai contraziceau si intre ei. Astazi, organizatorii protestului vor trimite o scrisoare presedintelui Ion Iliescu prin care-i vor solicita sa medieze conflictul dintre cele doua tabere. Alaturi de scrisoare va fi atasata si o lista cu numele persoanelor care sustin mentinerea mausoleului in Parcul Carol. Printre acestea se numara Mircea Toma, Emil Hurezeanu, Victor Rebenciuc, Stelian Tanase.

Studentii ortodocsi vor Catedrala

De partea cealalta a „baricadei", sambata si duminica, reprezentanti ai sapte organizatii stundentesti si ortodoxe au vizitat toate parohiile din Bucuresti pentru a sustine ideea construirii Catedralei in Parcul Carol. Dupa slujbele religioase, tinerii au impartit fluturasi care chemau credinciosii „sa dezaprobe atitudinea primarului general si sa sustina construirea Catedralei" in Parcul Carol. „Desi afiseaza oficial o atitudine favorabila, in realitate urzeste, in Postul Mare, forme perfide de invrajbire a bucurestenilor", mai scrie in protestul pe care studentii l-au impartit colegilor din Grozavesti, Agronomie si Regie. Printre ONG-urile care sustin proiectul Patriarhiei se numara Asociatia Studentilor din Facultatea de Biologie Bucuresti, Asociatia Studentilor Teologi Ortodocsi din Bucuresti si Asociatia Studentilor la Psihologie si Stiintele Educatiei.
( MONICA ANDREI )

×
Subiecte în articol: observator parcul carol