x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, printre ultimele ţări din Europa când vine vorba de frecvenţa călătoriilor cu trenul

România, printre ultimele ţări din Europa când vine vorba de frecvenţa călătoriilor cu trenul

de Agerpres    |    13 Aug 2014   •   18:15
România, printre ultimele ţări din Europa când vine vorba de frecvenţa călătoriilor cu trenul
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

România s-a aflat în 2013 pe ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte călătoriile efectuate cu trenul, cu o medie de 185 km pe cap de locuitor, în timp ce Elveţia a rămas "campioană" anul trecut în Europa şi la nivel mondial cu o medie anuală de 2.307 km de locuitor, potrivit datelor furnizare de Uniunea Internaţională a Căilor Ferate (UIC), relatează miercuri thelocal.ch.

Japonia ocupă locul al doilea cu o medie pe cap de locuitor de 1.912 kilometri pe an, urmată de Franţa (1.301 kilometri), Austria (1.280 de kilometri) şi Danemarca (1.190 de kilometri), conform cifrelor furnizate de UIC.

În ceea ce priveşte numărul deplasărilor cu trenul pe an, Japonia se află pe primul loc cu 69 de călătorii de locuitor, faţă de 53 de călătorii în cazul elveţienilor.

Elveţia rămâne însă în fruntea clasamentului în Europa, urmată de Luxembourg (40 de călătorii), Danemarca (35 de călătorii), Austria (28 de călătorii) şi Marea Britanie şi Germania cu 25 de călătorii fiecare.

Suedia, Estonia, România şi Lituania se află la sfârşitul clasamentului în Europa, cu o medie de doar trei, primele două, şi respectiv două, ultimele două, călătorii cu trenul pe cap de locuitor. 

×
Subiecte în articol: cfr circulatia trenurilor