x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SCANDALOS: Comportament fizic VIOLENT al preşedintei CSM, OANA HĂINEALĂ

SCANDALOS: Comportament fizic VIOLENT al preşedintei CSM, OANA HĂINEALĂ

11 Ian 2013   •   17:45
SCANDALOS: Comportament fizic VIOLENT al preşedintei CSM, OANA HĂINEALĂ
Sursa foto: Oana Hăineală

 Procurorul Oana Hăineală, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), este puternic contestat de către mulţi dintre membrii CSM. Se pare că modul în care se comportă Oana Hăineală este unul dintre principalele motive care i-au atras critici şi antipatii. Un al doilea motiv îl reprezintă activitatea sa de anul trecut, când a ocupat poziţia nr. 2 în CSM, în calitate de vicepreşedinte.
Ce nu s-a ştiut încă până acum este faptul că Oana Hăineală este o persoană cu apucături violente, în viaţa profesională, atunci când nu are argumente. Iar acest lucru îl spune judecătorul Alexandru Şerban, membru ales în CSM şi coleg al doamnei Hăineală. Astfel, în două postări de pe contul personal de Facebook, Alexandru Şerban vorbeşte pe larg despre Oana Hăineală şi răspunde numeroaselor întrebări puse de persoane interesate de ceea ce se întâmplă acum în CSM. 
Iată ce spune Alexandru Şerban despre Oana Hăineală: "NU consider ca dna Haineala e potrivita, pentru cine nu a inteles din prima. Dna Haineala e genul care, cand a ramas fara argumente, a dat cu pumnul, la propriu, in masa, la sedinta plenului. Chiar tin minte ce s-a atacat atunci Cristi Danilet...".  Un comportament violent, de neaşteptat din partea unui magistrat, greu de calificat si de explicat.
Intrebat de o utilizatoare ce anume a facut nepotrivit Oana Hăineală, judecătorul Alexandru Şerban îi răspunde: "Concret, a respins in CSM, alaturi de dna Ghica orice opinie contrara celei proprii, a fixat sedintele de plen cand stia ca lipsesc unii colegi, pt a isi asigura un anumit rezultat al votului. A manifestat o totala lipsa de transparenta, sistand publicarea documentelor anexate ordinii de zi a plenului sau sectiei. Este, prin excelenta, omul lipsei de dialog".  Si se pare ca lucrurile nu se opresc aici, pentru ca domnul judecator mai spune: "Si mai sunt si alte lucruri concrete pe care le-a facut dna Haineala. Nu vrei sa le spun public. Intreab-o pe Laura Stefan, ei i-am spus in privat, mai demult".
Cat despre activitatea profesionala, ca procuror, a Oanei Hăineală,  judecătorul Alexandru Şerban precizează: "Nu pot sa fac aprecieri cu privire la conduita profesionala a dnei Haineala. Dar pot observa ca a fost multa vreme detasata in afara sistemului judiciar. Parca la dl Dan Nica, parca la dl Chiuariu etc. Pentru exactitate, se poate verifica CV-ul ei."
Judecătorul Alexandru Şerban nu este împotriva faptului că un procuror a fost ales preşedinte al CSM, dar invocă un episod care i se pare, probabil, relevant pentru ceea ce s-a intamplat la sedinţa CSM de alegere a noii conduceri: "Tot ma invita cineva la "transparentizare" zilele trecute... Ca fapt divers: la sfarsitul lunii decembrie 2012 si inceputul lunii ianuarie 2013, era mare forfota la etajul 8 in CSM. Doamnele Ghica si Haineala isi pregateau birourile de simpli membri CSM (zugraveli etc.), semn ca nu prea iesisera bine calculele cu voturile. Se pare ca doar in seara zilei de 3 ianuarie s-a rezolvat, intr-un mod inedit, nr necesar de voturi. Aceasta ar explica anuntarea intempestiva a candidaturii dnei Haineala in dimineata zilei alegerilor, in timp ce despre dl Aron se stia de cateva saptamani ca va candida".

×
Subiecte în articol: Oana Haineala CSM