x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La şcoala Sabinei din Covasna, doar românii îşi respectă colegii (FOTO)

La şcoala Sabinei din Covasna, doar românii îşi respectă colegii (FOTO)

10 Iun 2013   •   19:44
La şcoala Sabinei din Covasna, doar românii îşi respectă colegii (FOTO)
Sursa foto: Foto: dantanasa.ro

Ceremonie de sfârșit de an, de la Liceul ”Kőrösi Csoma Sándor”, unde învaţă şi Sabina Elena, eleva care a fost ameninţată cu moartea pentru că a îndrăznit să poarte o bentiţă tricoloră. Elevii români şi maghiari au prticipat la o ceremonie religioasă, oficiată atât de un preot ortodox cât şi de unul catolic. În timpul slujbei oficiate de preotul catolic, toţi elevii participă în picioare, însă, atunci când preotul ortodox slujeşte, elevii maghiari se aşează, în timp ce restul copiilor rămân în picioare.



Sancțiuni luate de ISJ Covasna, în cazul elevei cu bentiță tricoloră. Diriginta schimbată, mustrare scrisă pentru director și adjuncți

Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna a sancţionat deja liceul ,,Körösi Csoma Sandor” din Covasna, prin sancţionarea directorului şi a celor doi directori adjuncţi ai unităţii de învăţământ cu observaţii scrise, pentru gestionarea defectuoasă a situaţiei în care a fost implicată eleva Sabina Elena. De asemenea, s-a dispus chimbarea, din funcţia de diriginte şi din cea de profesor de Limba şi literatura română al clasei a IX-a A, a doamnei profesor care a îndeplinit aceste atribuţii până în acest moment şi o serie de măsuri adminsitrative au fost impuse instituţiei de îvăţământ.



O elevă din Covasna a fost AMENINȚATĂ CU MOARTEA de colegi și mustrată de profesori pentru că a purtat o bentiță cu TRICOLORUL (VIDEO)



×