x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicaliştii de la metrou pichează, azi şi mâine, Ministerul Transporturilor

Sindicaliştii de la metrou pichează, azi şi mâine, Ministerul Transporturilor

07 Mai 2014   •   07:57
Sindicaliştii de la metrou pichează, azi şi mâine, Ministerul Transporturilor

Membrii UNITATEA - Sindicatul Liber Metrou (USLM) vor picheta miercuri, 7 mai, şi joi, 8 mai, între orele 13:00 - 15:00, sediul Ministerului Transporturilor. Potrivit unui comunicat al USLM, la acţiunea de protest vor participa în fiecare zi circa 100 de persoane.

"Luăm în calcul organizarea, în perioada următoare, a unei acţiuni de pichetare şi a unui marş de protest deoarece avem probleme legate de nerespectarea - de către administraţia Metrorex - a prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă. De asemenea, dorim preluarea, într-un termen cât mai rapid, a celor peste 300 de persoane disponibilizate din cadrul departamentului de salubrizare a metroului. Nu în ultimul rând cerem să se respecte legea în ceea ce priveşte procesul de trecere a metroului în administrarea Primăriei Capitalei", a afirmat, săptămâna trecută, Ion Rădoi, preşedintele Unitatea Sindicatului Liber din Metrou.

Sindicaliştii de la metrou doresc, totodată, menţinerea în funcţiune a Clubului Sportiv, deoarece acesta ar fi ultima unitate de gen funcţională (club muncitoresc) la nivelul ţării.

×
Subiecte în articol: metrorex metrou uslm sindicate metrou protest