x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spectacole si focuri de artificii de revelion - Aradenii chefuiesc cu ungurii

Spectacole si focuri de artificii de revelion - Aradenii chefuiesc cu ungurii

de Andrei Ando    |    28 Dec 2006   •   00:00
Spectacole si focuri de artificii de revelion - Aradenii chefuiesc cu ungurii

Patru localitati de frontiera din Arad, despartite de Ungaria doar prin fasia de granita, organizeaza revelion comun cu administratiile locale vecine maghiare.

Patru localitati de frontiera din Arad, despartite de Ungaria doar prin fasia de granita, organizeaza revelion comun cu administratiile locale vecine maghiare. Pentru ca evenimentul din noaptea de 31 decembrie sa puncteze festiv si intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, Consiliul Judetean Arad a alocat suma de 1,6 miliarde de lei in vederea organizarii de spectacole si focuri de artificii in cele patru localitati. Este vorba de Pecica, Pilu, Nadlac, Curtici - unde exista, de altfel, si puncte vamale. Fiecare primarie a primit cate 400 de milioane de lei.

VAMA. In orasele Pecica si Nadlac, la miezul noptii administratiile din Romania si Ungaria se vor intalni in vama pentru a ciocni o cupa de sampanie, marcand simbolic desfiintarea granitelor. Mai mult, la Pecica ungurii vor aduce cu ei steagul Uniunii Europene, iar administratia locala va organiza trei reprize de focuri de artificii: unul la revelionul romanesc, celalalt la cel maghiar, iar al treilea in imediata apropiere a punctului de trecere a frontierei.

Spectacolele incep la ora 22 si vor dura pana la ora 1 noaptea, incluzand si muzica de strada. In acelasi timp si municipiul resedinta de judet va puncta la capitolul imagine, prin organizarea revelionului de anul acesta. Primarul orasului Bekescsaba (Ungaria) va aduce la Arad steagul Uniunii Europene, in cadrul unei parade care promite un recital al lui Thomas Anders (fost component al formatiei Modern Talking) si spectacole de lasere.

×
Subiecte în articol: observator