x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştefănel acuză: manevre PNL pe țevile RADET

Ştefănel acuză: manevre PNL pe țevile RADET

de Diana Scarlat    |    27 Noi 2015   •   08:40
Ştefănel acuză: manevre PNL pe țevile RADET
Sursa foto: Adrian Manolache

Consiliul General al Capitalei a aprobat ieri bugetul pentru RADET. Actualul primar interimar, Răzvan Sava, a convocat Departamentul de iarnă, pentru a se asigura că nu vor fi probleme de la prima ninsoare. Edilul a declarat că va mobiliza toți factorii responsabili, pentru a se „începe treaba”.

Fostul primar interimar, Ştefănel Dan Marin, spune că vina pentru problemele RADET nu este a lui, ci a fost un joc politic, menit să aducă la conducerea primăriei coaliția PNL-PMP. „Veți vedea cum se vor rezolva în mod miraculos toate problemele RADET, începând de astăzi. Voi aduce documente în fața publicului, pentru că acum pot să vorbesc. Din 2012 nu s-a mai făcut niciun control la RADET şi nimeni nu a verificat contractele. De mulți ani se plăteşte gigacaloria mult mai scump decât ar trebui şi plătim contractele ELCEN fără să ştim ce conțin. Legea nu mi-a permis să fotocopiez şi să fac publice toate contractele şi nici noul primar nu va putea să facă asta, chiar dacă a promis”, a declarat fostul primar interimar. El a vorbit despre o „sabotare din partea RADET”, care nu ar avea, de fapt, probleme reale sau imposibil de remediat, în privința rețelelor.

Ştefănel Dan Marin a mai declarat, pentru Jurnalul Național, că a demis mai mulți directori foarte importanți din Primăria Capitalei, ultima decizie fiind semnată marți, înainte de a fi înlocuit, când a demis directorul pentru Investiții, numit de Traian Basescu, pe vremea când acesta era primar general.

Şi contractele cu UTI ar fi avut mari probleme, conform fostului primar interimar, iar semafoarele nefuncționale din Bucureşti nu mai merg şi nu mai sunt sincronizate din luna iunie. „Problemele au început să se vadă din septembrie, dar sunt din vară, pentru că nu s-au făcut plățile pentru nişte contracte aberante, de peste 10 milioane de euro. Nu am vrut să le plătesc. Sumele nu se justifică. Am plătit doar un contract de 400.000 de euro”, a mai spus Ştefănel Dan.
 

×
Subiecte în articol: Ştefănel Dan Marin