x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator STENOGRAMA 3: Poliţia politică de la ANAF. Îl superi pe Băsescu, te caută Blejnar la venituri

STENOGRAMA 3: Poliţia politică de la ANAF. Îl superi pe Băsescu, te caută Blejnar la venituri

20 Oct 2012   •   17:03
STENOGRAMA 3: Poliţia politică de la ANAF. Îl superi pe Băsescu, te caută Blejnar la venituri

Recentul lot de stenograme din dosarul de spălare de bani în care este trimis în judecată Sorin Blejnar scoate la iveală (încă) un fapt stupefiant. Fiscul a fost transformat într-o poliţie politică pusă la dispoziţia lui Traian Băsescu.

Vezi toate STENOGRAMELE din Dosarul Blejnar


Mai concret, a doua zi după ce un avocat bucureştean, Dan Chitic, a fost implicat într-un incident cu preşedintele României, Sorin Blejnar îşi asmuţea deja subordonaţii împotriva acestuia, dându-le ordin să verifice, pe baza CNP-ului, provenienţa tuturor veniturilor din avocatură sau consultanţă. Stenograma a fost prezentată, în exclusivitate, vineri seara, în emisiunea "Vorbe grele cu Victor Ciutacu", difiuzată pe Antena 3.

În luna august a anului 2010, Dan Chitic a petrecut la masă, împreună cu mai multe persoane, la restaurantul Cireşica, de pe litoralul Mării Negre. Avocatul ar fi ieşit din restaurant, la finele petrecerii, în spatele preşedintelui şi, aflat la câţiva metri de Traian Băsescu, i-ar fi strigat "să-ţi fie ruşine". Şeful statului s-ar fi întors spre el cu mâinile în buzunar, însă nu ar fi putut dialoga cu avocatul, care continua să-l jignească, susţineau, la vremea respectivă, sub protecţia anonimatului, ofiţeri SPP din garda preşedintelui României.

În momentul în care Chitic ar fi început să facă mişcări ample cu mâinile, ofiţerii însărcinaţi cu paza preşedintelui i-au pus mâna în piept şi au încercat să îl calmeze. Traian Băsescu i-ar fi spus lui Chitic că este beat şi ar fi plecat spre maşină, moment în care avocatul l-ar fi înjurat.

În schimb, Dan Chitic a susţinut că, în schimbul de replici, preşedintele i-ar fi spus că este dobitoc şi, înainte de a urca în maşină, l-ar fi lovit cu dosul palmei. La scurtă vreme după, Chitic a depus o plângere penală, rămasă fără vreo rezolvare publică. 

×