x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sudul ţării, din nou sub zăpadă

Sudul ţării, din nou sub zăpadă

11 Mar 2010   •   00:00
Sudul ţării, din nou sub zăpadă
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Atenţionarea Cod Galben de ninsori şi viscol a intrat în vigoare miercuri şi este valabilă până în această seară. Efectele nu au întârziat să apară. Trei artere naţionale şi mai multe drumuri judeţene sunt blocate, iar pe autostrăzile Bucureşti - Constanţa şi Bucureşti - Piteşti circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. Şi în Bucureşti sunt probleme în trafic, Capitala fiind de asemenea vizată de atenţionarea meteorologică.



Potrivit centrului Infotrafic din cadrul Poliţiei Române, circulaţia rutieră este blocată pe DN 51A Zimnicea - Piatra, pe DN 65E Piatra - Roşiori de Vede şi pe DN 65A Roşiori de Vede - Turnu Măgurele, toate în judeţul Teleorman.

În Dolj, 15 drumuri judeţene sunt blocate, după ce întreaga noapte a nins viscolit. Poliţiştii au anunţat că, în cursul zilei de joi, traficul va fi restricţionat în judeţ mai ales pentru maşinile de mare tonaj.

Întreaga noapte poliţiştii au organizat filtre şi au oprit maşinile. Unii au trecut însă de baraje şi au rămas înzăpeziţi pe drumurile cu probleme.

Şi traficul feroviar a fost perturbat de ninsori. Potrivit CFR Călători, Acceleratul 1632 Bucureşti - Oradea are o întârziere de 30 de minute. De asemenea, trenul Intercity Bucureşti - Galaţi are întârzieri de câteva zeci de minute.

Ambuteiaje în Capitală

Zăpada căzută miercuri noapte şi joi dimineaţă a dat peste cap traficul rutier în Capitală, la ora 12.00 pe mai multe artere fiind înregistrate ambuteiaje ori blocaje. Astfel, la ora 12.00, se circula cu dificultate ori traficul era blocat pe arterele din centrul Capitalei, însă au fost sesizate situaţii asemănătoare şi pe străzi ori bulevarde aflate la periferia oraşului.

În zona Piaţa Victoriei şi Piaţa Romană existau, la ora 12.00, cele mai mari probleme de trafic. Se circula cu dificultate de la Podul Şerban Vodă către Piaţa Victoriei, segment rutier pe care, spun poliţiştii, se circulă bară la bară.

De asemenea, se înregistrau blocaje pe Bulevardul Dacia şi pe strada Mihai Eminescu, pe sensul către Piaţa Romană. La fel, pe Calea Victoriei, între Ştirbei Vodă şi bulevardul Regina Elisabeta, maşinile au circulat bară la bară toată dimineaţa, iar la ora 12.00 situaţia era neschimbată.

Se circula cu dificultate şi pe Bulevardul Carol, între Calea Moşilor şi Piaţa Universităţii, precum şi pe Şoseaua Mihai Bravu şi Şoseaua Ştefan cel Mare. Intersecţia Sfânta Vineri a fost de mai multe ori blocată în această dimineaţă, iar la ora 12.00 traficul în zonă era anevoios.

×
Subiecte în articol: observator