x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tabără GRATUITĂ pentru tinerii interesaţi de istoria antică a României

Tabără GRATUITĂ pentru tinerii interesaţi de istoria antică a României

25 Iun 2015   •   11:59
Tabără GRATUITĂ pentru tinerii interesaţi de istoria antică a României
Sursa foto: Foto: Oana Pavelescu

Tineri din toate judeţele ţării vor putea lua parte la o tabără gratuită ce este dedicată pasionaţilor de istoria dacilor şi romanilor, evenimentul fiind programat în localitatea hunedoreană Costeşti, la poalele Munţilor Orăştiei, în perioada 3-8 august.

Tabăra naţională de cultură, tradiţii şi civilizaţie dacică şi romană este organizată de către Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Hunedoara, cei interesaţi fiind aşteptaţi să depună un formular de înscriere pe care îl pot accesa pe site-ul instituţiei, până la data de 20 iulie.

'Tinerii care vor veni în tabără vor învăţa să pregătească mâncare ca pe vremea dacilor şi romanilor, vor confecţiona arme cu care se vor întrece în concursuri, vor afla lucruri deosebite despre istoria dacilor şi romanilor. Va fi o competiţie în interiorul taberei, prin care, învăţând, cei mai buni vor câştiga', a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul DJTD Hunedoara, Loricz Szell.

Programul taberei va fi unul dens, astfel că în cele cinci zile tinerii vor avea posibilitatea să efectueze mai multe vizite la cetăţile dacice cunoscute din Munţii Orăştiei- Sarmizegetusa Regia, Costeşti, Blidaru, dar şi la altele mai puţin explorate, cum este cetatea de la Piatra Roşie.

'Tinerii vor vizita cetăţile din zona Costeşti. Vrem să vadă şi Piatra Roşie pentru că puţini turişti merg acolo. De asemenea, într-una din zile vom efectua o vizită în mai multe locuri cunoscute ale judeţului Hunedoara', a explicat Szell.

Costurile privind cazarea, masa, serviciile şi materialele vor fi suportate fin fonduri alocate de Ministerul Tineretului şi Sportului. Pentru a fi selecţionaţi, tinerii vor trebui să aducă dovezi în ceea ce priveşte activitatea de voluntariat pe care au desfăşurat-o în acest an.

În tabără sunt disponibile un număr de 60 de locuri.

×