x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Târgul Căciulilor" a avut loc mai devreme

"Târgul Căciulilor" a avut loc mai devreme

de Lucian Dobrater    |    05 Dec 2009   •   00:00

Peste 6.000 de oameni au fost prezenţi la "Târgul Căciulilor" de la Blaj, eveniment atestat documentar de peste trei secole.



Desfăşurat de peste 300 de ani numai în ziua de Sfântul Nicolae, la 6 decembrie, târgul a avut loc de această dată mai devreme cu câteva zile, deoarece mâine are loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale şi este interzisă organizarea de manifestări publice în această zi. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Blaj, Raluca Damian, a precizat că la ediţia de anul acesta au fost eliberate cele mai multe autorizaţii din istoria manifestării, respectiv peste 300, pentru comercianţii veniţi nu numai din Transilvania, ci şi din Banat, Moldova şi Muntenia. Cele mai căutate standuri au fost în mod firesc cele cu căciuli, fie că erau pentru bărbaţi sau pentru femei. Materialele folosite au fost din cele mai diverse, de la astrahan, nurcă, vulpe, iepure până la oaie sau blană ecologică.

Cele mai ieftine au fost căciulile cu cozoroc pentru bărbaţi, 50 de lei, iar cele mai scumpe, căciulile pentru femei, care au ajuns şi la peste 1.000 de lei.

×
Subiecte în articol: observator