x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu merge la sinistraţii de la Dorneşti

Traian Băsescu merge la sinistraţii de la Dorneşti

05 Iul 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu urmează să ajungă în localitatea suceveană Dorneşti, la podul de pontoane de peste râul Suceava. Tot la Dorneşti, a ajuns, luni dimineaţă, o coloană auto cu ajutoare asigurate de Comandamentul Logistic Întrunit şi puse la dispoziţia primăriei din localitate pentru locuitorii sinistraţi ale căror case au fost distruse în urma inundaţiilor.



Ministerul Apărării Naţionale a informat, luni, că ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, se va afla în localitatea Dorneşti, din judeţul Suceava, unde un detaşament de 125 de militari din Batalionul 72 Geniu şi Batalionul 17 Vânători de Munte a început instalarea podului de pontoane peste râul Suceava.

Ajutoarele asigurate de MApN constau în 200 de echipamente de îmbrăcăminte complete (pantaloni, cămăşi, vestoane, pijamale, pulovere ş.a.), 100 de paturi, câte 500 de cearşafuri, foi de cort, raniţe, gamele, bidoane de apă şi 1.000 de prosoape.

În prezent, informează Agerpres, peste 600 de militari din MApN acţionează, cu 65 de mijloace tehnice, în localităţi din judeţele Galaţi, Suceava, Botoşani, pentru evacuarea bunurilor materiale, consolidarea digurilor de protecţie şi degajarea căilor de acces.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a dispus suplimentarea forţelor pe care le asigură armata, astfel încât să poată interveni la consolidarea digurilor de protecţie din zona Şendreni şi municipiul Galaţi, conform măsurilor stabilite la reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, din 4 iulie, de la Galaţi.

De la începutul intervenţiilor la inundaţii, peste 2.500 de militari, cu 225 de mijloace tehnice, au acţionat în localităţile afectate de inundaţii pentru sprijinirea populaţiei şi consolidarea digurilor.

×
Subiecte în articol: observator