x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un primar PDL îşi dă demisia şi pleacă în Germania

Un primar PDL îşi dă demisia şi pleacă în Germania

07 Iun 2010   •   00:00
Un primar PDL îşi dă demisia şi pleacă în Germania

Primarul PDL al comunei Roşia de Secaş, Gheorghe Wagner, a anunţat, luni, că îşi va da demisia din funcţie, nemulţumit de măsurile Guvernului, edilul anunţând, totodată, că intenţionează să plece în Germania, scrie Mediafax.

Primarul Gheorghe Wagner a transmis, azi , presei, o scrisoare deschisă, în care îşi anunţă demisia în semn de protest faţă de deciziile din ultima perioadă ale clasei politice şi ale Guvernului, pe care le consideră inacceptabile, deoarece vor afecta grav traiul românilor.

Wagner a anunţat că renunţă la funcţia de primar deoarece nu mai doreşte să facă parte din actuala clasă politică, ce "se luptă doar pentru puterea clanului sau a grupurilor de interese".

"Succesiunea lucrurilor din ultima vreme mă dă peste cap şi m-a înfuriat la maxim văzând că unii oameni pot decide cu lejeritate executarea a milioane de familii, care în planurile lor de a trăi mai bine şi-au accesat credite de nevoi personale, iar acum sunt puse în faţa falimentului şi sunt disperate că îşi pierd casele, iar copiii vor rămâne pe drumuri. Domnilor, v-aţi gândit la această presiune pe care o puneţi pe populaţie? Nu. Nu v-aţi gândit, pentru că la dumneavoastră nu sunt probleme. Aveţi cât vreţi şi chiar mai mult, dar nu ştim de unde. Cum puteţi să vă permiteţi atâta lux, când alţii umblă în cizme de cauciuc şi la Paşti, şi la Crăciun?", se arată în scrisoarea primarului din Roşia de Secaş.

Edilul arată că îşi dă demisia şi pentru că nu este sigur că va mai putea să-şi ducă la sfârşit proiectele propuse şi nu vrea să mintă comunitatea pe care o reprezintă.

"Îmi închei azi mandatul, uitându-mă în urma mea şi mulţumindu-i lui Dumnezeu şi oamenilor din comună care mi-au fost alături. Îi rog încă o dată să mă înţeleagă că nu am ţinut niciodată la vreo funcţie sau vreun scaun, ci am încercat să-mi ţin promisiunile, dar ele acum mi-au fost stopate de o clasă politică iresponsabilă şi eu nu mai vreau să fac parte niciodată din ea", susţine Gheorghe Wagner scrisoarea.

El a anunţat, totodată, că intenţionează ca în perioada imediat următoare să emigreze cu familia în Germania, acolo unde se află cea mai mare parte a rudelor sale.

Prefectul de Alba, Ştefan Bardan, a declarat că primarul din Roşia de Secaş l-a informat despre intenţia de a demisiona din funcţie, însă, potrivit legii, edilul va trebui să-şi prezinte mai întâi demisia în faţa Consiliului Local.

Ulterior, Consiliul Local va înainta Instituţiei Prefectului un proces-verbal al şedinţei prin care a luat act de demisia edilului, iar apoi prefectul va emite ordinul de încetare a mandatului.

×
Subiecte în articol: observator