x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vagon în flăcări, în apropiere de Titu

Vagon în flăcări, în apropiere de Titu

07 Feb 2010   •   00:00
Vagon în flăcări, în apropiere de Titu

Azi-dimineaţă, în jurul orei 06:40, între staţiile CFR Ciocăneşti şi Bâldana, judeţul Dâmboviţa, ultimul vagon al trenului personal 9101 care circula în relaţia Bucureşti Nord - Titu - Târgovişte ­ Pietroşiţa a luat foc. Circumstanţele producerii acestui incident vor fi stabilite de o comisie de anchetă, potrivit CFR Călători.



Doi dintre pasagerii din tren au fost transportaţi la Spitalul din Titu, acuzând simptome ale intoxicaţiei cu monoxid de carbon. În vagonul unde s-a produs incendiul se aflau circa 20 de călători, aceştia fiind conduşi în celelalte vagoane, trenul continuându-şi călătoria spre destinaţie. Directorul CFR Călători, Liviu Pescăraşu, a declarat la Realitatea TV că focul a izbucnit la compartimentul al doilea al vagonului de la instalaţia de încălzire. Pompierii au fost nevoiţi să meargă pe jos la locul incidentului, pentru că drumul este blocat de zăpadă.

Marius Lazăr, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Dâmboviţa, nu a putut aprecia în cât timp va fi reluată circulaţia pe linia unde se află vagonul care a luat foc. "E greu de apreciat în cât timp va fi eliberată linia, dar după ce va fi stins incendiul urmează să fie răcit, să fie verificată apoi starea liniei. Vagonul ar putea fi ridicat cu o macara", a declarat Marius Lazăr. În prezent, circulaţia trenurilor de călători se desfăşoară pe un singur fir, fiind posibile unele întârzieri. Echipele de intervenţie lucrează la deblocarea liniei de cale ferată.

×
Subiecte în articol: observator