x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valentin Zaschevici şi-a pierdut calitatea de a reprezenta redacţia Jurnalului Naţional

Valentin Zaschevici şi-a pierdut calitatea de a reprezenta redacţia Jurnalului Naţional

16 Aug 2012   •   13:42
Valentin Zaschevici şi-a pierdut calitatea de a reprezenta redacţia Jurnalului Naţional

INTACT Media Group a luat cunostinta cu ingrijorare de actiunile operative ale Serviciului Roman de Informatii in interiorul redactiei Jurnalul National. Dovezile publice concludente arata ca SRI a supus redactia Jurnalul National unei supravegheri constante in ultimii ani, ordonate direct de conducerea SRI si realizata prin misiuni la care au participat ofiteri ai acestui serviciu de informatii, sprijinite de un cadru de conducere al publicatiei.

Informam ca, fata de persoana care a incalcat grav clauzele contractuale si dentologia profesionala, s-a luat masura incetarii raporturilor de munca. Incepand cu data de 16 august a.c., Valentin Zaschevici si-a pierdut calitatea de a reprezenta, in orice imprejurare, redactia Jurnalul National.

Intact Media Group considera ca infiltrarea institutiilor media cu agenti sub acoperire ai Serviciilor secrete constituie o grava limitare a libertatii presei, garantate prin art.30 din Constitutia Romaniei.

Cazul Valentin Zaschevici constituie un abuz fara precedent la nivelul Uniunii Europene. De altfel, fenomenul infiltrarii institutiilor media din Romania de catre Serviciile secrete pare sa fi dobandit o amploare semnificativa in ultimii opt ani.

In consecinta, Intact Media Group solicita tuturor agentilor secreti din presa sa demisioneze: in caz contrar, pe masura colectarii probelor referitoare la existenta unor angajamente/colaborari ale propriilor angajati cu serviciile secrete, Intact Media Group ii va actiona in instanta pe cei vinovati pentru prejudiciile create.

Totodata, Intact Media Group a decis sa sesizeze presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Comisarul European pentru Justitie, Viviane Reding, si Comisia parlamentara pentru controlul activitatilor SRI in legatura cu monitorizarea ilegala si ingradirea libertatii presei, prin infiltrarea agentilor secreti in institutiile de presa.

×