x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaslui: Fete din centre de plasament, printre victimele unui traficant de minore

Vaslui: Fete din centre de plasament, printre victimele unui traficant de minore

de Agerpres    |    31 Oct 2014   •   19:29

Mai multe minore din judeţul Vaslui provenite din familii dezorganizate, aflate în plasament maternal sau în centre sociale din oraşeele Negreşti şi Huşi, au fost racolate de un proxenet, arestat preventiv pentu o perioadă de 30 de zile.

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada martie - octombrie 2014, bărbatul în vârstă de 42 de ani, care a fost arestat, în cursul zilei de joi, cunoscut cu antecendente penale pentru infracţiuni la viaţa sexuală şi trafic de droguri, a racolat mai multe minore, cazând victimele în locuinţa sa şi obligându-le să întreţină raporturi sexuale contra cost, cu clienţi racolaţi tot de inculpat.

'Conform probelor, activitatea infracţională desfăşurată de inculpatul D.R. constituia singura sursă de venit a acestuia, după ce inculpatul s-a întors în ţară din Franţa, unde, conform propriei declaraţii, a executat o pedeapsă de 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri', se arată în rezoluţia procurorilor Biroului Teritorial Vaslui al DIICOT.

Două dintre victimele identificate ar fi fost oferite de către inculpat, pe data de 22 octombrie, unor cetăţeni de naţionalitate bulgară.

În cursul anului trecut, la nivelul judeţului Vaslui a mai fost înregistrat un caz de trafic de persoane, în care victimă era o fată care provenea din sistemul de protecţie socială. Patru bărbaţi din municipiul Bârlad au fost trimişi în judecată după ce au exploatat sexual o minoră de 14 ani dintr-un centru de plasament din aceeaşi localitate.

×