x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Ponta anunţă o creştere salarială, pentru sistemul sanitar, de 25%

Victor Ponta anunţă o creştere salarială, pentru sistemul sanitar, de 25%

18 Aug 2015   •   16:05
Victor Ponta anunţă o creştere salarială, pentru sistemul sanitar, de 25%
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Victor Ponta a declarat, legat de problemele din sănătate, că există posibilitatea de a îmbunătăţi legislaţia şi salarizarea.

Premierul a spus că este posibilă majorarea salarială de la 1 octombrie de 25% pentru tot personalul din sănătate.

Medicii nu mai sunt funcţionari publici de anul trecut, prin Ordonanţa nr. 2, care i-a scos din acest sistem, actul normativ fiind aprobat de Parlament, a precizat marţi, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta.

El a adăugat că ministrul Justiţiei va elabora un proiect de lege privind contribuţiile suplimentare ale pacienţilor către cei care îi consultă.

"Medicii nu mai sunt funcţionari publici prin decizia adoptată anul trecut, Ordonanţa 2 din 2014, care i-a scos pe medici din sistemul funcţionarilor publici. Ea a fost de altfel aprobată de Parlament. (...) Ministrul Justiţiei, împreună cu reprezentanţi din sistemul medical, va veni cu un proiect de lege, şi nu cu o ordonanţă de urgenţă (...), care să prevadă pe înţelesul tuturor faptul că acele contribuţii suplimentare pe care pacienţii vor să le aducă pentru medic, pentru asistent (să fie - n.r.) cu definirea cumulativă a trei condiţii: să nu fie condiţionată de medic, să fie după încheierea actului medical şi să fie declarate, aşa încât să fie şi fiscalizate. Miercurea viitoare o vom trimite în Parlament şi sunt convins că în comisiile juridice se va îndrepta", a menţionat premierul.

Conform unei decizii din luna iunie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, medicii din spitalele de stat nu pot primi plăţi suplimentare sau donaţii de la pacienţi.






×