x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Klaus Iohannis a fost influenţat de BNR în privinţa Codului fiscal

Băsescu: Klaus Iohannis a fost influenţat de BNR în privinţa Codului fiscal

29 Iul 2015   •   23:49
Băsescu: Klaus Iohannis a fost influenţat de BNR în privinţa Codului fiscal

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat miercuri seară, într-o emisiune televizată, că, în opinia sa, decizia şefului statului, Klaus Iohannis, de a trimite Codul fiscal Parlamentului spre reexaminare a fost influenţată de poziţia conducerii Băncii Naţionale a României (BNR).

Traian Băsescu a spus că este de acord cu Klaus Iohannis ''dintr-un singur punct de vedere'' şi anume al prudenţei invocate în legătură cu noul Cod fiscal. Băsescu a reafirmat că înainte de trimite Codul fiscal către Parlament, preşedintele Iohannis ar fi trebuit să se consulte cu Guvernul şi Consiliul fiscal.

''Cred că poziţia Băncii Naţionale a fost cea care l-a influenţat pe Iohannis. Nu sunt de acord cu ce a făcut Banca Naţională, pentru că nu e treaba lor. Era treaba Consiliului fiscal, nu a Băncii Naţionale, dar a vrut Mugurel (guvernatorul Mugur Isărescu -n.r) să se înfoaie puţin. (...) Banca Naţională nu este instituţia care îl consiliază, preşedintele are Guvernul şi Consiliul fiscal (...). Iohannis a făcut o greşeală - nu a consultat Guvernul înainte de a trimite Codul înapoi la Parlament'', a explicat Băsescu.

El a mai spus că este ''supărat'' pe conducerea BNR, pentru că a minţit spunând că din cauza cotei unice s-a ajuns în situaţia economico-socială critică din 2009, lucru care nu a fost adevărat.

În ceea ce priveşte creşterea deficitului bugetar, Băsescu a opinat că este o mare greşeală, iar creşterile salariale, pensiile speciale şi alte ''daruri ale guvernului'' vor avea efecte negative care se vor vedea în următorii doi ani.

AGERPRES 

×