x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Nu situaţia din Bulgaria poate ridica probleme la Consiliul JAI, ci nerespectarea normelor statului de drept

Băsescu: Nu situaţia din Bulgaria poate ridica probleme la Consiliul JAI, ci nerespectarea normelor statului de drept

26 Feb 2013   •   23:05
Băsescu: Nu situaţia din Bulgaria poate ridica probleme la Consiliul JAI, ci nerespectarea normelor statului de drept
Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, marţi seară, că nu recenta demisie a guvernului bulgar ar putea ridica probleme în discutarea, în Consiliul JAI din luna martie, a extinderii spaţiului Schengen, ci situaţiile în care nu sunt respectate normele statului de drept, informează agerpres.ro.

"Demisiile sunt frecvente, în spaţiul european, ca decizii politice, ca decizii utile, de dezamorsare, şi nu cred că situaţia din Bulgaria este cea care poate să ridice probleme la Consiliul JAI. Situaţiile care pot ridica probleme sunt cele în care nu respectăm normele statului de drept", a spus Băsescu, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni, întrebat dacă recenta demisie a guvernului bulgar ar putea influenţa discuţiile din Consiliul JAI privind intrarea României şi Bulgariei în Schengen. 

Cât priveşte informaţia apărută în presa bulgară referitoare la faptul că de pe agenda Consiliului JAI din luna martie a fost scoasă chestiunea cu extinderea Spaţiului Schengen, Băsescu susţine că nu este adevărată, punctând că subiectul nu este trecut ca fiind unul ferm, ci are menţiunea "posibil".

Întrebat dacă există posibilitatea ca în luna martie să nu mai fie discutat subiectul Schengen, Băsescu a răspuns: "Atâta timp cât încă nu e definitivată agenda, există orice posibilitate. De aceea şi insistam, când am aflat cum este menţionată în ordinea de zi a JAI-ului problema Schengen, am trimis scrisoarea (către premierul Victor Ponta şi preşedinţii celor două Camere Legislative - n.r.). Era weekend, dar mi s-a părut că e foarte important să avem o reacţie preventivă".  

×
Subiecte în articol: traian basescu consiliu jai