x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş, apostrofat la Cluj de un bărbat care i-a reproşat că permite "islamizarea României"; premierul i-a dat explicaţii

Cioloş, apostrofat la Cluj de un bărbat care i-a reproşat că permite "islamizarea României"; premierul i-a dat explicaţii

04 Mar 2016   •   12:09
Cioloş, apostrofat la Cluj de un bărbat care i-a reproşat că permite "islamizarea României"; premierul i-a dat explicaţii

  Premierul Dacian Cioloş a fost apostrofat, la intrarea în Muzeul de Istorie a Transilvaniei, din Cluj-Napoca, de un bărbat care i-a reproşat că permite intrarea refugiaţilor în România şi "islamizarea ţării", prim-ministrul încercând să-i explice acestuia în ce condiţii a primit România refugiaţi.

"Să vă fie ruşine! De ce permiteţi islamiştilor să vină în România? De ce permiteţi să fie aduşi imigranţi islamişti în Romînia. Aţi venit la Muzeul de Istorie, dar pentru dumneavoastră locul va fi la groapa de gunoi a istoriei. Să vă fie ruşine pentru ce faceţi românilor! De ce expunem poporul român la aşa ceva dacă poporul român este împotriva acestui lucru, împotriva islamizării şi a acestor cote de refugiaţi. Nu se poate ca pentru un imigrant islamist să se dea cazare, trei mese pe zi şi cheltuieli de 2.000 de lei pe lună, când un copil român are 80 de lei alocaţie", i-a spus premierului Călin Mărincuş, un fost boxer şi administrator al unui site, înainte ca acesta să intre în instituţie.

Dacian Cioloş nu a stat, la momentul respectiv, de vorbă cu acesta, însă la ieşire el s-a oprit şi a vorbit cu bărbatul, căruia a încercat să-i explice mecanismul prin care România a primit refugiaţi.

"România face parte din Uniunea Europeană şi are nişte drepturi, cum e dreptul de a munci în alte ţări, drepturi de a primi fonduri pentru investitii ...şi are nişte obligaţii pe care România şi le-a asumat împreună cu celelalte ţări. Celelalte ţări primesc zeci şi sute de mii de imigranţi, România s-a angajat la câteva sute şi din care a primit acum 10-15. Despre asta este vorba”, a explicat premierul Dacian Cioloş.

Acesta i-a mai spus clujeanului că autorităţile române au luat o decizie alături de celelalte state membre UE, de unde România primeşte bani, unde românii pot merge la muncă.

"Toate ţările acestea membre au luat o decizie să primească un anumit număr de migranţi, românii au primit câteva zeci. Asta nu are nimic de-a face cu Constituţia”, a mai precizat Cioloş.

Bărbatul l-a ascultat pe premier, însă excplicaţiile acestuia nu l-au convins, iar în cele din urmă Dacian Cioloş s-a retras, clujeanul plecând din zonă la rândul său.

La ora transmiterii acestei ştiri, premierul Dacian Cioloş se află la sediul Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare din Cluj-Napoca, unde se întâlneşte cu responsabili în domeniul cercetării ştiinţifice şi reprezentanţi ai clusterelor din judeţul Cluj.

Dacian Cioloş a sosit la Cluj-Napoca vineri dimineaţă, împreună cu vicepremierul Vasile Dâncu, şi s-a întâlnit cu prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mânzat, şi cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, întâlniri la care presa nu a avut acces şi la finalul cărora nu au fost făcute declaraţii de presă.


Sursa: News.ro

×
Subiecte în articol: dacian ciolos