x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloș s-a enervat după tăierea moțului

Dacian Cioloș s-a enervat după tăierea moțului

de Georgiana Ionita    |    18 Noi 2016   •   18:23
Dacian Cioloș s-a enervat după tăierea moțului
Sursa foto: MECHNO SIMION

Dacian Cioloș a reacţionat nervos după ce, zilele trecute, a fost acuzat că ar fi fost părtaș la subminarea economiei naționale pentru că în 2008, pe vremea când era ministru al Agriculturii, ar fi propus subvenționarea gazelor naturale livrate de Romgaz miliardarului Ioan Nicolae. DIICOT a deschis pe numele magnatului dosarul “Gaze ieftine”, caz în care sunt cercetaţi și foștii miniștri ai Economiei, Adriean Videanu și Varujan Vosganian.


Premierul Dacian Cioloș a răbufnit, ieri, la conferința de presă de la Palatul Victoria, după ce un jurnalist l-a întrebat dacă în perioada în care a deţinut portofoliul Agriculturii a semnat documente prin care se facilita ieftinirea preţului gazelor, favorizând astfel Interagro, compania miliardarului Ioan Nicolae. "E interesant că ies de la naftalină aşa... mai multe lucruri în ceea ce mă priveşte acum, în perioada asta. E un subiect pe care eu l-am mai comentat atunci când a fost de actualitate. Eu eram ministrul Agriculturii atunci şi nu cred că un ministru al Agriculturii stabileşte preţul la gaze şi nu cred că un ministru al Agriculturii negociază sau pregăteşte acte normative care vizează politica industrială şi inclusiv preţul la gaze", a răspuns Cioloş.

 

I-au tăiat moțul la radio

Cu ocazia a împlinirii unui an de guvernare, premierul Cioloș a fost invitat ieri dimineață la Europa FM, unde i-a fost organizată tradiționala “tăiere de moț”. Obiceiul mioritic e un fel de moment profetic pentru viitorul copilului atunci când împlinește vârsta de un an. Acesta trebuie să aleagă trei obiecte de pe o tavă, ca semne ale meseriei pe care micuțul o va urma în viață. Dacian Cioloș a avut la dispoziţie un telefon, "cheile de la Palatul Victoria", bani, un card bancar, o şurubelniţă şi o pană de scris, însă premierul a ales un singur obiect: telefonul mobil. “O să iau doar un obiect. Fiecare dinte ele pot fi analizate, dar cred că e un element care rămâne în cheie în continuare. Dincolo de profesionalism, în guvernare e foarte important să fii transparent, să fii deschis şi să poți să comunici”, a explicat Cioloș.


Nu o să-mi vând conştiinţa pentru nimic în lume şi cu atât mai puţin pentru a fi prim-ministru. Sunt (pe afişe - n.r.) pentru că PNL mi-a propus să mă sprijine pentru un eventual mandat de prim-ministru pentru mai târziu, la fel ca USR.

×