x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Congres PSD. Serghei Stanişev: Aveti nevoie de noi țeluri!

Congres PSD. Serghei Stanişev: Aveti nevoie de noi țeluri!

10 Mar 2018   •   12:43
Congres PSD. Serghei Stanişev: Aveti nevoie de noi țeluri!

România are nevoie de leadershipul puternic şi democratic al PSD-ului, iar stabilitatea şi unitatea din partid sunt fundamentale pentru o guvernanţă de succes, a declarat sâmbătă Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni.

 

Potrivit acestuia, o ţară condusă de social-democraţi este benefică tuturor în Europa. "Vă urăm succes în viitoarele bătălii politice", a declarat oficialul european, care s-a adresat în limba română delegaţilor la Congresul extraordinar al PSD de la Sala Palatului.

El a lăudat apoi rezultatele PSD din ultimele alegeri şi a subliniat că partidul are nevoie de relansare în ceea ce priveşte viitoarele politici.

"PSD este un partid puternic, care este capabil să câştige alegeri, încrederea oamenilor şi un partid înţelept care este capabil să se schimbe. Şi pot spune că majoritatea partidelor politice în Europa pot doar să viseze la rezultatele pe care dvs le-aţi atins la ultimele alegeri generale. Acesta este foarte foarte impresionant. Avem nevoie de o Românie care să fie puternică pe plan european. (...) Cred că este un moment să vă reevaluaţi, să vă evaluaţi realizările şi provocările actuale şi să vă relansaţi politic şi să relansaţi şi comunicarea", a spus Stanishev.

Potrivit acestuia, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, înţelege provocările cu care se confruntă Europa. Totodată, el i-a urat succes premierului Viorica Dăncilă în greaua sa misiune pe care are o are.

"Viorica, aceasta este cea mai grea sarcină pe care o ai. Te cunosc de mulţi ani şi ştiu că inteligenţa şi tactul pe care le ai te vor ajuta să faci faţă", a mai spus preşedintele PES, care a lăudat apoi contribuţia la politicile europene a comisarului european Corina Creţu, precum şi a unor europarlamentari, între care Ioan Mircea Paşcu, Victor Boştinaru, Dan Nica, Victor Negrescu. "Corina Creţu face o treabă extraordinară în calitatea sa de comisar european pentru politici regionale", a spus el.

Oficialul european a apreciat apoi că PSD - primul partid care a susţinut o femeie pentru funcţia de premier - după acest congres va fi şi primul partid care a introdus paritatea de gen. "Femeile sunt foarte puternice şi cred că este o decizie foarte bună", a spus Stanishev.

Preşedintele PES a subliniat că tema principală care preocupă în prezent majoritatea ţărilor europene este legată de locurile de muncă, de salarii şi a subliniat că problema cea mai importantă pentru toate partidele, indiferent de culoarea politică, este să şi facă ceea ce au promis iniţial în campaniile electorale.

"Ştiu că aţi avut un an politic dificil, dar politica reprezintă întotdeauna o conversaţie despre trecut. Şi aveţi toate condiţiile pentru a face mai mult", a menţionat liderul PES.

Nu în ultimul rând, preşedintele PES a subliniat importanţa momentului preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în 2019.

"În prima jumătate a anului viitor, România va obţine pentru prima oară preşedinţia Consiliului European. Aceasta este o provocare foarte mare pentru orice ţară, dar reprezintă în acelaşi timp şi o oportunitate. (...) Cea mai importantă luptă este cea de a apăra politica de coeziune. (...) Ne aflăm în faţa multor provocări pentru întreaga familie social-democrată şi cred că trebuie să găsim răspunsuri prin comunicare. De asemenea, trebuie să păstrăm ceea ce este important - drepturile civile democraţie, drepturile sociale şi securitatea socială, şi aici trebuie duse nişte lupte foarte importante pe care trebuie să le câştigăm nu pentru noi, ci pentru cetăţeni în general", a arătat Serghei Stanishev.

El încheiat cu o urare în anul în care ţara noastră serbează Centenarul: "Ştiu că Romania sărbătoreşte anul acesta Centenarul Unirii şi de aceea vreau să vă doresc un an extraordinar, plin de realizări. Succes". AGERPRES

×