x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul PNL Mircea Roşca şi şeful liberalilor din Azuga, audiaţi la DNA

Deputatul PNL Mircea Roşca şi şeful liberalilor din Azuga, audiaţi la DNA

11 Noi 2014   •   11:34
Deputatul PNL Mircea Roşca şi şeful liberalilor din Azuga, audiaţi la DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează audieri într-un dosar de trafic de influenţă în care sunt implicaţi deputatul liberal Mircea Roşca şi Gabriel Popescu, preşedinte PNL Azuga, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Aceleaşi surse susţin că cei doi ar fi promis unui patron al unei firme din Comarnic, de la care au pretins 20.000 euro, că vor exercita influenţă asupra funcţionarilor primăriei Azuga pentru ca acesta să dobândească terenuri în această localitate.

Procurorii ar fi constatat că Mircea Roşca, în calitate de vicepreşedinte PNL Prahova, în 2011, ar fi pretins de la administratorul unei firme din Comarnic 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra preşedintelui din acea perioadă al PNL Azuga, Gabriel Popescu, şi asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local, în vederea înlesnirii dobândirii unor terenuri pe raza localităţii.

Sursele citate au menţionat că 5.000 euro ar fi primit efectiv Roşca prin intermediul lui Gabriel Popescu iar 11.000 euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea de la nivel judeţean.

De asemenea, tot prin intermediul lui Popescu, suma de 4.000 euro ar fi fost dată în 2011 secretarului primăriei Azuga - Diana Dumbrava, care era şi preşedinte al comisiilor de licitaţie publică deschisă cu strigare pentru vânzarea a două suprafeţe de teren, pentru îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi care vizau desfăşurarea propriu-zisă a procedurii de achiziţie şi desemnarea aceleiaşi firme din Comarnic ca fiind câştigătoarea licitaţiei.

DNA verifică şi faptul că reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în calitate de autoritate contractantă, în perioada decembrie 2012 - iulie 2013, au încheiat cu o firmă din Comarnic, în calitate de furnizor, cinci contracte de achiziţii produse alimentare necesare blocului alimentar al spitalului (carne de pasăre, legume în conservă şi/sau la cutie, orez, zahăr etc.) prin negociere directă, fără anunţ de participare, motivându-se situaţia de extremă urgentă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute, fără ca, în realitate, să existe o astfel de situaţie, valoarea fiind de peste 441.000 lei.

Sursele subliniază că aceste contracte ar fi fost încheiate la intervenţia lui Roşca, deoarece firma beneficiară era a vărului său, Adrian Rotilă. Firma acestuia a beneficiat de contracte şi de la CJ Prahova în perioada când Mircea Roşca era consilier judeţean.

Procurorii anticorupţie ar fi constatat că Adrian Rotilă a cumpărat prin firmă un autoturism Audi în leasing care este folosit în realitate, încă de la achiziţionare, în 2013, de Mircea Roşca.

În septembrie 2013, au precizat sursele, deputatul ar fi beneficiat de lucrări de construcţii în valoare de peste 35.000 lei efectuate la locuinţa sa situată în oraşul Comarnic, precum şi de suma de aproximativ 90.000 lei, reprezentând contravaloarea a cca 500 m.c. beton, achiziţionat de Rotilă.

Potrivit surselor, foloasele ar fi fost în schimbul intervenţiei lui Roşca la factorii de decizie din instituţii publice din judeţul Prahova (Spitalul Judeţean, Consiliul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat - Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Sinaia) asupra cărora avea influenţă prin prisma calităţilor pe care le-a deţinut (consilier judeţean, vicepreşedinte/preşedinte PNL Prahova, director general la S.C. Hidro Prahova S.A. - Sucursala Sinaia, vicepreşedinte al CJ Prahova, deputat), în vederea atribuirii către societăţile deţinute de vărul său a unor contracte de achiziţii publice.

×