x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu (PNL): Domnul Isar va face o plângere în instanţă împotriva lui Ponta

Gorghiu (PNL): Domnul Isar va face o plângere în instanţă împotriva lui Ponta

10 Feb 2016   •   15:52
Gorghiu (PNL): Domnul Isar va face o plângere în instanţă împotriva lui Ponta

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Oradea, că Lucian Isar va face o plângere penală împotriva lui Victor Ponta.

Alina Gorghiu a fost solicitată de un ziarist să comenteze postarea fostului premier Victor Ponta pe facebook prin care arată că ar fi avut informaţii despre faptul că Lucian Isar ar fi solicitat avantaje de la un investitor american şi acesta ar fi fost motivul pentru care l-ar fi înlocuit din guvern.

'O să vă spun pe scurt că reacţia domnului Ponta este una viscerală. E una necontrolată, de frică, să ştiţi, că a reacţionat. Asta s-a întâmplat după ce a văzut că domnul Isar s-a dus la DNA să-şi susţină o plângere penală. Eu chiar sunt complet dezinteresată de fricile domnului Ponta, justiţia se va ocupa de ele, nu noi. Dar denunţurile nu se fac public, denunţurile se fac la DNA. Mă întreb de ce domnul Ponta nu a făcut acest demers dacă avea nişte informaţii şi o să vă dau eu răspunsul. Răspunsul este că e o aberaţie pe care domnia sa doar din frică o emană în spaţiul public. Însă ce pot să vă asigur, e că domnul Isar va face o plângere în instanţă împotriva domnului Ponta pentru asemenea gen de declaraţii. Nu e prima pe care o face. Ştiţi că domnul Ponta face tot felul de declaraţii. Despre mine a făcut vreo o mie, despre domnul Blaga vreo mie, nu s-a adeverit niciuna. Dar asta nu-l împiedică să intoxice spaţiul public întotdeauna cu tot felul de enormităţi', a declarat, în conferinţă de presă, Alina Gorghiu.

După câteva momente, Alina Gorghiu a intervenit anunţând că fostul lider PNL Crin Antonescu a făcut o declaraţie potrivit căreia 'nu are o legătură minciuna domnului Ponta cu motivele pentru care a fost schimbat domnul Isar din guvern, motivele au fost politice'.

'Îi mulţumesc domnului Antonescu pentru reacţie. De fapt, ştiţi ce înseamnă motive politice, a spus negru pe alb că domnul Ponta nu-l plăcea, dar o să vedeţi şi poziţia domniei sale. Sunt lucruri pe care trebuie să le luaţi cu beneficiu de inventar atunci când vorbeşte domnul Ponta şi eu am învăţat să fac asta cu maximă prudenţă că, vedeţi, minciuna ar picioare scurte. A durat jumate de oră până ne-a lămurit domnul Antonescu ce şi cum. În fine, erau necesare şi aceste precizări pe care le-am făcut', a spus Alina Gorghiu.

Fostul premier Victor Ponta afirmă că în perioada mandatului său de prim-ministru a primit direct doar o singură informare despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru, respectiv Lucian Isar, şi a dispus înlocuirea imediată a acestuia din funcţie.

"Nu cunosc în mod evident motivele chemării de azi la DNA (a lui Lucian Isar - n.r.). Însă pot să spun că în aproape 4 ani de prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în Romania)! Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles - în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate există şi astfel de oameni", a scris Victor Ponta miercuri pe Facebook.

Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri în Guvernul Ponta, s-a prezentat miercuri dimineaţă la DNA.

Potrivit unor surse judiciare, Isar a fost citat ca martor într-un dosar privind fapte de corupţie.

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că fostul premier Victor Ponta nu i-a arătat nicio informare în legătură cu Lucian Isar şi că a formulat doar acuzaţii.

Antonescu a precizat că Isar a fost înlocuit la acea dată din Guvern din motive politice, nefiind agreat de Ponta.

"Îmi amintesc foarte bine că domnul Ponta nu a avut (...) o bună colaborare cu domnia sa, nu l-a agreat. Nu ştiu care sunt motivele. A insistat pentru schimbare. Este adevărat că, la un moment dat, a formulat asemenea acuzaţii, mi-a spus mie că asta consideră domnia sa că s-a întâmplat. Nu mi-a dat niciun indiciu, nu mi-a spus, cu atât mai puţin nu mi-a arătat că este vorba de vreo informare din partea unei instituţii a statului. Pur şi simplu, acuzaţii", a explicat senatorul PNL.

El a adăugat că, la acea dată, i-a spus lui Victor Ponta că fără dovezi temeinice acuzaţiile nu pot fi luate în serios. AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu