x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Guvernul din umbră” bagă zâzanie între liberali 

„Guvernul din umbră” bagă zâzanie între liberali 

de Sînziana Duţă    |    27 Iul 2017   •   12:19
„Guvernul din umbră” bagă zâzanie între liberali 
Sursa foto: DIANA OROS

În interiorul Partidului Național Liberal au început să apară primele controverse la adresa președintelui Ludovic Orban. Mai mulți membri PNL s-au arătat nemulțumiți de numirile făcute de Biroul Executiv al PNL la comisiile naționale de specialitate ale partidului. 

Conform unor surse din Modrogan, Ludovic Orban nu s-ar fi consultat cu partidul în ceea ce privește nominalizarea echipei liberale mandatate să taxeze derapajele Guvernului Tudose, generând astfel ener-varea liberalilor care s-au trezit în afara „Guvernului din umbră” anunțat săptămâna aceasta de conducerea centrală. De asemenea, nemulțumiții din partid spun că nu înțeleg după ce criterii au fost aleși noii șefi ai comisiilor de specialitate, majoritatea fiind niște anonimi care nu s-au făcut remarcați până în prezent cu nimic. Un alt motiv de revoltă la adresa lui Ludovic Orban, la numai o lună de la înscăunarea la șefia PNL, îl reprezintă și faptul că patru posturi din acest „Guvern din umbră” au fost date filialei PNL Timiș. Deși surse din inte-riorul partidului spun că numărul nemulțumiților este unul destul de mare, până în prezent președintele PNL Dâmbovița, Marius Carave-țeanu, este singurul care și-a exprimat public opinia. Acesta s-a arătat rezervat în ceea ce privește experiența și cunoștin-țele pe domeniile pe care ar trebui să le coordoneze șefii comisiilor de specialitate. „Ca președinte de comisie, este normal că orientarea trebuie să fie către persoane care au abili-tăţi în acest sens. Pe mai mult de trei sferturi îi cunosc și își merită această postură. Am unele reţineri, sper să nu se facă aceeași greșeală ca la PSD, ca și la alte partide, când pui... nu știu, am avut și preot la agricul-tură, medic ginecolog tot la agricultură. Domnul Săpunaru știu că era la Vamă. Acum vine nominalizarea pentru Comisia pentru agricultură”, a declarat Marius Caravețeanu. 

Nu păcălesc pe nimeni

 În ciuda încercărilor secre-tarului general al PNL, Robert Sigartău, de a dezminți ideea că numirile făcute la comisiile de specialitate nu reprezintă „Guvernul din umbră” al parti-dului, liberalii interpretează cu totul altfel situația creată. „După cum se știe, șefii comi-siilor de specialitate ale Parti-dului Național Liberal sunt în pole-position pentru a fi propu-nerea partidului atunci când acesta se va afla la putere și se vor face nominalizări pentru diferitele ministere. Aceștia vor conduce laborioasa operă de articulare a unui program de guvernare liberal, pe care noi îl vom propune poporului în 2020 sau mai devreme (ar trebui să îl avem gata în mai puțin de un an…) Asta, desigur, dacă varii considerente politice nu vor decide altceva”, a explicat fostul deputat liberal Radu Zlati, pe pagina lui de Facebook. 

Lăudați de Adrian Năstase 

Într-o postare pe blog, fostul premier Adrian Năstase îl critică pe Liviu Dragnea pentru faptul că PSD-ul nu are formate astfel de comisii de specialitate. „În sfârşit, insistenţa mea privitoare la nevoia departamentelor la partid a dat rezultate. E adevărat, nu la PSD, ci la PNL. Departamentele (comisiile) formate de liderii liberali vor monitoriza Guvernul, se vor ocupa de selecţia cadrelor şi vor pregăti viitorul program de guvernare”, a scris Adrian Năstase. 

×
Subiecte în articol: pnl guvernul din umbra