x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Ochi, deputat PSD, poate fi arestat

Ion Ochi, deputat PSD, poate fi arestat

27 Apr 2015   •   12:25
Ion Ochi, deputat PSD, poate fi arestat
Sursa foto: Foto: Camera Deputatilor
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni, aviz favorabil cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD, Ion Ochi.
 
"Au fost prezenţi 23 de membri ai comisiei, la reţinere au fost 13 voturi "da", 5 voturi "nu", 4 abţineri iar un vot a fost anulat. La arestare au fost 13 voturi "da", 4 "nu", 5 abţineri, un vot anulat", a declarat vicepreşedintele comisiei, Ciprian Nica.

Nica a precizat că Ion Ochi le-a cerut membrilor comisiei să voteze atât pentru reținerea, cât și pentru arestarea sa preventivă, pentru că are încredere în justiția din România.
"Domnul Ochi ne-a rugat și a insistat să votăm și pentru reținere și pentru arestare, pentru că domnia sa are încredere în justiția din România. Susține că este nevinovat, mai ales că lui, în primă fază, i s-a dat neînceperea urmăririi penale, soluție care nu a fost infirmată de un procuror-șef sau un șef de secție și s-a reluat cercetarea cu privire la domnia sa", a afirmat Nica.

Potrivit DNA, în a doua jumătate a anului 2011, fără respectarea prevederilor legale privind achizițiile publice, Ion Ochi, în calitate de vicepreședinte CJ Brașov, a convenit cu Nica Cristian Dorin ca firma acestuia să execute lucrări de reparații ale unui drum județean, urmărind obținerea de foloase materiale necuvenite, precum și de capital electoral pentru alegerile din toamna lui 2012, în urma cărora a și devenit deputat.
 

×