x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Dan Voiculescu nu a avut niciun cuvânt de spus în actuala coaliţie

Kelemen Hunor: Dan Voiculescu nu a avut niciun cuvânt de spus în actuala coaliţie

de Agerpres    |    09 Aug 2014   •   17:59
Kelemen Hunor: Dan Voiculescu nu a avut niciun cuvânt de spus în actuala coaliţie

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Covasna, că preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, nu a avut niciun cuvânt de spus în actuala coaliţie de guvernare, adăugând că Daniel Constantin este cel care vorbeşte în numele conservatorilor.

"Domnul Voiculescu nu este partener de coaliţie. Eu am mai spus de câteva ori, când au fost fel de fel de întrebări, că atunci când stau de vorbă cu Daniel Constantin niciodată nu am avut impresia şi nu am impresia că vorbesc cu altcineva. Deci, din acest punct de vedere, eu consider că în politică, în coaliţie, Voiculescu nu a avut niciun cuvânt de spus, eu vorbesc din martie până azi. De fiecare dată când am discutat în coaliţie am discutat în patru: Victor Ponta, Daniel Constantin, Gabriel Oprea şi cu mine, nu altcineva", a explicat Kelemen Hunor.

El a refuzat să comenteze sentinţa de condamnare la închisoare a lui Dan Voiculescu, dar a subliniat că este important ca Justiţia să funcţioneze corect.

"Nu comentez eu decizia instanţei, nu cunosc detalii. Vă spun foarte sincer că nu urmăresc procesele penale în presă, eu cred că procesele de orice natură trebuie duse de la început până la capăt în sălile de tribunal şi nu în presă. Deci, nu comentez nici procesul, nici sentinţa. Justiţia trebuie să fie respectată, dar, în acelaşi timp, trebuie să existe şi responsabilitate la nivelul Justiţiei pentru tot ce înseamnă funcţionarea Justiţiei, pentru că nu poţi să dai vina pe moguli sau pe alţii când curg informaţiile în faza în care nu sunt publice", a spus liderul UDMR, care a participat sâmbătă la tabăra de vară SIC Feszt de la Covasna, organizată de Asociaţia tinerilor maghiari.

Întrebat de jurnalişti dacă în opinia sa există vreo ameninţare reală în ceea ce priveşte viitorul posturilor de televiziune ale trustului Intact, fondat de familia Voiculescu, Kelemen a răspuns că nu vede un astfel de pericol.

"Pentru toată lumea este important să existe libertatea de exprimare, să existe libertatea presei, dar în acelaşi timp să existe responsabilitate şi din partea presei, fiindcă sunteţi, totuşi, formatori de opinii. Este o valoare fundamentală libertatea de exprimare şi libertatea presei. Fiecare are capacitatea de a face presă cum doreşte în acest moment în România şi nu văd eu din acest punct de vedere un pericol", a afirmat preşedintele UDMR.

×
Subiecte în articol: kelemen hunor Dan Voiculescu