x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Justitiei: Am fost surprins de acuzaţiile aduse premierului Victor Ponta

Ministrul Justitiei: Am fost surprins de acuzaţiile aduse premierului Victor Ponta

06 Iun 2015   •   15:09
Ministrul Justitiei: Am fost surprins de acuzaţiile aduse premierului Victor Ponta

Procurorii au cerut Camerei Deputaţilor un aviz pentru a putea începe urmărirea penală împotriva lui Victor Ponta şi pentru conflict de interese, având în vedere că, în calitate de premier, l-a numit pe Dan Şova în funcţia de ministru, în condiţiile în care în trecut a primit foloase din partea senatorului Şova.

În calitate de prim-ministru al României, Ponta l-a desemnat pe Dan Şova, în august 2012, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcţia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor şi în luna martie 2014 ministru al Transporturilor.

De asemenea, Ponta a făcut aceste numiri în condiţiile în care premierul a beneficiat în trecut de foloase din partea senatorului Dan Şova, constând în sume de bani (în total aproximativ 250.000 lei) şi dreptul de folosinţă gratuită a unui autoturism.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a făcut declaraţii pe acest subiect. "Am fost surprins de acuzaţiile aduse premierului. Totodată am constata că prim ministrul s-a prezentat, atunci când a fost citat, ca orice cetăţean, ceea ce arată foarte clar că în România nimeni nu este mai presus de lege." 


×