x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică OUG 13 îşi va da astăzi obştescul sfârşit

OUG 13 îşi va da astăzi obştescul sfârşit

de Marius Gîrlașiu    |    21 Feb 2017   •   08:31
OUG 13 îşi va da astăzi obştescul sfârşit
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Epopeea ordonanţelor de urgenţă 13 şi 14 ale Guvernului se va încheia astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, după ce Senatul a adoptat ieri legea de respingere a ordonanţei 13, iar Comisia juridică a deputaţilor a dat aviz favorabil legii de aprobare a ordonanţei 14. Cele două acte normative vor intra astăzi, la pachet, în plenul Camerei.

 

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a adoptat ieri în unanimitate legea de aprobare a ordonanţei 14, după ce aceasta trecuse săptămâna trecută de Senat. Discuţiile în comisie au durat doar trei minute, deputaţii jurişti adoptând legea în forma primită de la Senat, fără nicio altă observaţie. În paralel, comisia juridică a Senatului a aprobat, în unanimitate, legea de respingere a ordonanţei 13, iar actul normativ a fost confirmat prin votul de ieri al Senatului. În timpul dezbaterilor din comisie, senatorul Şerban Nicolae a recurs la ironii voalate la adresa adversarilor politici ai PSD. ”O să citez din memorie. În calitatea mea de conducător auto specializat în probleme de drept cred că o să citez corect. Am făcut și eu o glumă legat de frustrările unora”, a spus juristul social-democrat, o trimitere directă către cei care îl acuză că i-a condus maşina fostului senator Cătălin Voicu.

În plenul Senatului, proiectul de lege pentru respingerea OUG 13 a adoptat cu 110 voturi pentru, nouă abţineri şi un vot împotrivă, în condiţiile în care preşedintele Senatului, C.P. Tăriceanu, a refuzat să mai prezideze şedinţa de plen şi i-a delegat atribuţiile vicepreşedintelui Nicolae Bădălău. “România e o parodie de stat de drept. Au venit până şi câinii să protesteze în piaţa publică. Până la urmă, aţi înţeles de ce?”, a protestat liderul ALDE. Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a ţinut şi el isonul. “Am fost şi eu în două legislaturi deputat, iată că sunt şi în a treia legislatură senator. Nu am auzit de abrogarea unei ordonanţe, a unei legi, gata, deja abrogată printr-o altă lege”, a declarat liderul PMP, în ciuda faptului că există mai multe precedente în care Parlamentul a respins prin lege o ordonanţă deja abrogată de Guvern. Comisia juridică din Camera Deputaţilor va dezbate în această dimineaţă raportul pentru respingerea Ordonanţei 13, urmând ca deputaţii să voteze la pachet respingerea OUG13 şi adoptarea OUG 14.

 

Curtea de Apel Bucureşti a respins, ieri, sesizarea Curţii Constituţionale în cazul OUG 14, cerută de fostul deputat Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz în serviciu privind o despăgubire ilegală acordată de ANRP

 

Senatorul PSD Şerban Nicolae i-a numit “frustraţi” pe cei care îl numesc “şoferul lui Cătălin Voicu”

×