x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vacanţe exotice pentru parlamentarii români. Aleşii nu se uită la bani când îşi aleg destinaţiile

Vacanţe exotice pentru parlamentarii români. Aleşii nu se uită la bani când îşi aleg destinaţiile

de Adrian Ilie    |    23 Iul 2015   •   08:54
Vacanţe exotice pentru parlamentarii români. Aleşii nu se uită la bani când îşi aleg destinaţiile

Deși au două luni de vacanță parlamentară, anul acesta, senatorii și deputații de pe la toate partidele s-au grăbit să plece în concediu la începutul verii întrucât nu este exclusă varianta de a fi chemaţi la muncă în timpul vacanţei pentru o sesiune extraordinară a Parlamentului.


Cum scena politică e în fierbere și toți liderii de partide fac planuri peste planuri în ipoteza unei eventuale schimbări de Guvern sau cum să rediscute Codul Fiscal, aleșii s-au grăbit să prindă câteva zile de relaxare. Mai ales că șefii lor i-au anunțat că oricând pot fi chemați din vacanță. Și cum era de așteptat, cei mai mulți dintre parlamentari au plecat peste hotare și au ales destinații cât mai exotice.

Deputatul UNPR, Tudor Ciuhodaru, a mers în vacanță în luna mai și a ales ca destinație Vietnamul. Fără frică, parlamentarul a încercat tot ce se putea încerca și, drept mărturie, a postat zeci de fotografii pe contul său de pe o rețea de socializare. S-a plimbat prin junglă, s-a fotografiat cu șerpi în jurul gâtului, a mers cu barca pe fluviul Mekong, s-a pozat cu un tanc american capturat de vietnamezi, a intrat în tunelurile de sub pământ în care se ascundeau vietnamezii în timpul războiului și a mâncat... gândaci, socotiţi o delicatesă printre popoarele din Indochina. Ca mai toţi medicii, Ciuhodaru are o oarecare aplecare spre morbid, fotografiindu-se și alături de o ghilotină, probabil un vestigiu al prezenţei franceze în Vietnamul ce a fost colonie. Printre pozele din vacanţă, Ciuhodaru a postat pe Facebook și imagini din sala de operaţii a spitalului ieșean în care lucrează. Într-una dintre fotografii, poate fi chiar zărit un chirurg cu mâna pe inima unui pacient operat pe cord deschis.

Senatorul PNL, Vasilica Miron, și-a terminat deja concediul. Anul acesta a ales ca destinație Indonezia. „O vacanță minunată alături de soțul meu”, a scris ea tot pe o rețea de socializare, unde a postat zeci de fotografii. Unsprezece zile a stat liberala în Indonezia, vacanță care a costat-o în jur de 3.000 de euro. Nu a făcut doar plajă, ci a vizitat templele hinduse şi budiste, a dansat pe muzica de acolo şi s-a fotografiat alături de dansatoare. Vasilica Miron şi-a făcut curaj şi s-a pozat mângâind o... pumă. „Viața este minunată dacă nu te temi de ea”, a comentat senatoarea tot pe Facebook. La întoarcerea în ţară, Vasilica Miron a revenit printre bucovineni, postând imagini cu ea în costum popular din zona Sucevei.

Senatoarea PNL de Suceava, Vasilica Miron, a provocat vâlvă atunci când a declarat, într-un interviu, că leafa de par lamentar nu- i ajunge nici să-şi plătească vizitele la coafor, acestea fiindu- i plătite de către soț. Ţinând seama de costurile unei vacanțe într-o țară exotică precum Indonezia, probabil tot bietul soț a trebuit să vâre încă o dată mâna în buzunar pentru ca soția să se poată poza în templele budiste.

Primul dintre deputați, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a ales Turcia pentru concediu. Proaspăt căsătorit, al treilea om în stat a plecat imediat după nuntă în Bodrum, într-un complex all-inclusive de patru stele. A stat doar o săptămână și s-a întors, mai ales că Partidul Social Democrat este în fierbere și își caută un nou președinte. Zgonea nu a postat nicio fotografie din săptămâna de miere, dar pe pagina de Facebook i-a făcut o declarație de dragoste, noii sale soții, Laura Bumbu. „Vă doresc tuturor să simțiți fericirea și împlinirea pe care doar dragostea le poate aduce. Eu sunt norocos pentru că am întâlnit o persoană minunată, care m-a învățat că în viață te poți îndrăgosti de mai multe ori, dar cu adevărat poți iubi o singură dată! Laura, îți mulțumesc! Te iubesc!” a scris Valeriu Zgonea.

După ultima noapte de dragoste în Turcia, Zgonea s-a întors în ţară, unde a găsit PSD-ul în plin război pentru succesiunea lui Victor Ponta.

„Frumos ca Apollo, puternic precum Heracle”

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a ales, anul acesta, tot Turcia. „Fethiye. Un fel de Eforie Nord. Dar la turci”, a comentat politicianul. Și el a postat fotografii din vacanță pe contul rețelei de socializare. „Cu delfinii mei. Pentru ei, întotdeauna, sunt «frumos precum Apollo, puternic precum Heracle şi înțelept precum Ulise»”, a mai scris senatorul la o poză ce-l înfățişa în mijlocul valurilor, cu cei doi copii în brațe. Pesedistul nu s-a limitat la o vacanță în care doar să stai cu burta la soare şi să mănânci la all-inclusive. Şi-a luat familia şi a mers la Istanbul, într-un tur al monumentelor istorice de acolo. Familia Nicolae a bifat Moscheea Albastră şi Palatul Topkapî.
 

×