x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Reducerea TVA la 20% are cel mai bun impact economic

Ponta: Reducerea TVA la 20% are cel mai bun impact economic

19 Aug 2015   •   23:02
Ponta: Reducerea TVA la 20% are cel mai bun impact economic

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara la România TV că propunerea de reducere TVA la 20% va avea un impact mai bun la bugetul de stat şi nu va produce dezechilibre economice faţă de scăderea TVA la 19%.

"Decizia se va lua săptămâna viitoare în Parlament ceea ce am discutat cu Iohannis şi Isărescu a pornit de la faptul că noul Cod Fiscal nu e pentru politicieni, ci pentru bugetari(...)

Nu trebuie să fie un obiect de dispută politică, ci să fie o gândire asumată de mai mulţi. Îmi asum responsabilitatea că ceea ce presupune Codul Fiscal cu reducerea de 20%. Cu TVA de 20% este un impact pe care putem să-l suportăm fără probleme din colectarea foarte bună la bugetul de stat şi din creşterea economică. Odată cu scăderea la alimente cu 9%, media TVA este de 16,3%. Eu cred că ar trebui adoptat într-un context politic.

Liberalii au propus un tva de 19%. Se păstrează propunerea de 20% care are cel mai bun impact economic. Impactul de 7 miliarde de lei la bugetul de stat, impactul scăderii TVA nu va provoca niciun dezechilibru", a precizat Victor Ponta la România TV.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta