x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PP-DD s-a retras de la lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei

PP-DD s-a retras de la lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei

13 Iun 2013   •   14:27
PP-DD s-a retras de la lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

PPDD a decis să îşi retragă reprezentanţii din Comisia de revizuire a Constituţiei, a anunţat, joi, liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, invocând ca motiv că dezbaterile sunt "o mascaradă", sunt suspendări şi răzgândiri, proiectul fiind făcut în discuţii private Antonescu-Ponta.

"Ca urmare a modalităţii în care se desfăşoară lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei PP-DD a luat decizia să se retragă de la lucrările acestei Comisii. Pe parcursul perioadei în care Comisia a lucrat noi ne-am exprimat nemulţumirile. Am crezut că lucrurile se pot remedia, însă, din păcate, am constatat că situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece şi ne găsim într-o situaţie în care procesul de revizuire a Constituţiei nu se mai lucrează în cadrul Comisiei, ci se lucrează în cadrul USL, mai exact se lucrează în cadrul discuţiilor private între Victor Ponta şi Crin Antonescu", a afirmat Daniel Fenechiu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, lucrările au fost "foarte fragmentate" şi amendamentele de interes "nu au fost discutate, ci amânate".

"Au existat o grămadă de suspendări ale lucrărilor generate în mod explicit cu explicaţia de rigoare că nu există un acord în interiorul USL în legătură cu modul în care trebuie adoptate anumite articole. (...) Este clasică problema cu definirea familiei în Constituţie, este clasică problema cu migraţia politică, unde există o grămadă de declaraţii politice, este clasică problema cu mandatul preşedintelui care s-a votat într-un fel şi s-a revenit, este clasică problema cu numărul de parlamentari şi structura Parlamentului României. Nu dorim să participăm de complezenţă la lucrările unei Comisii în care singura noastră menire este aceea să constatăm prin parlamentari ce vrea să facă USL", a precizat liderul deputaţilor PP-DD, potrivit Mediafax.

El a arătat că PP-DD nu poate fi un partid de decor şi este o decizie normală să se opună "manipulării opiniei publice".

"Toată această tevatură cu Forumul Constituţional s-a dovedit a nu fi nimic altceva decât o altă manipulare ordinară. Aproape niciuna dintre propunerile Forumului nu a fost luată în serios. Noi apreciem că trebuie ca România să beneficieze de o modificare în interesul populaţiei şi nu al clasei politice", a spus Fenechiu.

Deputatul a mai menţionat că poziţiile partidului au fost clare, au existat două, trei voturi împotriva coaliţiei majoritare, acelea fiind ale PP-DD.

"Greşit că cei care se opun revizuirii Constituţiei în forma propusă de USL este PDL. Apelez la verificarea acestor informaţii şi vă reamintesc că PDL nu a fost reprezentat până alaltăieri decât de un singur reprezentant în Comisia pentru elaborarea Constituţiei. Nu avea cum să se opună cu două voturi împotrivă sau cu trei voturi împotrivă devreme ce singurul reprezentant a fost Valeria Schelean. Domnul Andronache şi-a dat demisia din PDL şi a trecut la PNL. Ştiţi probabil că al treilea reprezentant al lor, domnul Tişe, nu a participat până luni la nicio şedinţă. (...) Nu mai participăm la această mascaradă", a conchis Fenechiu.

La rândul său, Dan Diaconescu a ţinut să sublinieze că, în opinia lor, Constituţia rezultată până în acest moment este o "imensă mizerie".

"Dacă se păstrează în această formulă noi nu vom vota această Constituţie nici în cadrul Parlamentului, nici în eventualul referendum. Îi vom ruga pe simpatizanţii noştri din toată ţara să boicoteze din toate punctele de vedere această Constituţie mascaradă, această Constituţie mizeră", a spus Diaconescu.

×