x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reactie a Ministrului Finanţelor la acuzaţiile BNR: " Sunt cifre oficiale, nimeni nu le contestă"

Reactie a Ministrului Finanţelor la acuzaţiile BNR: " Sunt cifre oficiale, nimeni nu le contestă"

12 Aug 2015   •   18:25
Reactie a Ministrului Finanţelor la acuzaţiile BNR: " Sunt cifre oficiale, nimeni nu le contestă"

BNR a lansat ieri un atac la adresa lui Victor Ponta şi a Codului fiscal.

"Criza din zona Euro nu s-a terminat. Criza financiară are consecinţe care vor dura şi ne afectează şi pe noi. Important e că ceea ce s-a realizat în ultimii ani, această agoniseală nu trebuie risipită cu măsuri riscante în momentul de faţă. BNR e împotriva unor măsuri de amplitudine care pot să fragilizeze. Poţi să rişti, dar poţi să rişti făcând măsurători", a avertizat la TVR 1, Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al BNR şi fost ministru de Finanţe.

Referindu-se la ofensiva ANAF din ultima vreme, Dăianu atrage atenţia: "La noi, evaziunea fiscală se împleteşte cu modul în care se finanţează partide - licit şi ilicit, cu modul în care unii se luptă pentru a obţine rente din sectorul public".

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a răspuns acuzaţiilor BNR, într-o intervenţie telefonică în emisiunea 100 de Minute de la Antena 3.

"Este adevărat. Şi Comisia Europeană a confirmat faptul că, în 2016, aşa cum arată astăzi impactul Codului fiscal şi măsurile pe care Parlamentul le-a aprobat în prima sesiune, deficitul ar fi undeva în jurul cifrei 3 şi cu o creştere economică de peste 4%. Sunt cifre oficiale, nimeni nu le contestă", a declarat Eurogen Teodorovici.  

×