x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică S-a afişat cu Elena Băsescu? Deci e bun de candidat!

S-a afişat cu Elena Băsescu? Deci e bun de candidat!

de Cristinel C. Popa    |    02 Dec 2012   •   15:53
S-a afişat cu Elena Băsescu? Deci e bun de candidat!
Din lac în puţ: de la PDL, acum la PPDD, după ce maică-sa este cercetată pentru afaceri necurate la şefia unei instituţii portocalii.
Din poruncile încălcate ale candidaţilor. Declaraţiile de avere, la fel de neclare ca şi discursurile electorale. Însă ei doresc să ne convingă că ne va fi mai bine dacă ne punem soarta în mâinile lor. Din cele strigate în gura mare celor dispuşI să-I asculte în campania electorală,  încearcă să arate că menirea lor este doar aceea de a se pune în slujba celor simpli. Când îi auzi cum răguşesc ai senzaţia că sunt cinstea şi bunăvoinţa întruchipată. La o privire mai atentă realizezi însă că ascund multe secrete. Informaţii nu tocmai onorabile ies la iveală. Aşa ne dăm seama că de fapt nu sunt atât de săraci şi incoruptibili cum vor să pară. Se bat cu pumnul în piept că au cunoscut în amănunt nevoile electoratului, însă unii dintre ei demonstrează contrariul tocmai prin ceea ce spun. Toţi au prezentul şi viitorul asigurat, fie că sunt la prima încercare de a candida, fie că au fost aleşi. Niciunul nu are probleme în a-şi plăti factura la încălzire sau în a cumpăra hrana pentru copii. Din declaraţiile lor de avere înţelegi că ştiu să mascheze bine minciuna pentru a ascunde venituri sau tare ale propriei persoane la fel de bine cum au învăţat să ţină discursuri false, pline de pompă şi ipocrizie pură. Iată un astfel de exemplu de la Iaşi.

Beizadeaua unui pedelist bănuit de afaceri necurate

La numai 24 de ani, Vlad Nedelcu, candidatul PPDD la Camera Deputaţilor, este cel mai tânăr şi de departe cel mai bogat dintre aspiranţii la un fotoliu de parlamentar. Cu o avere estimată la peste 25 de miliarde de lei vechi, el vorbeşte convingător despre sărăcia pe care nu a cunoscut-o şi n-o va cunoaşte niciodată. “M-am decis să candidez pentru că alături de tinerii care mă susţin m-am săturat să ne fie călcată demnitatea în picioare. Parlamentarii din Parlamentul României nu coboară de acolo, din noruleţul pe care plutesc, la trista realitate, la sumbrul adevăr. De aceea, noi trebuie să schimbăm acest lucru”. Declaraţia în care se prezintă e plină de inexactităţi. “Mă numesc Vlad Nedelcu, am 24 de ani, absolvent de Drept şi Economie, în momentul de faţă masterand şi asistent universitar în cadrul Universităţii “Petre Andrei”. În plan politic, sunt vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale a PP-DD şi candidat, cel mai tânăr candidat, pentru un post de deputat în Colegiul 10 Tătăraşi”. O primă inexactitate. Nedelcu nu figurează ca angajat la Universitatea menţionată. De altfel, nici n-ar avea cum pentru că nu şi-a dat masteratul. La fel de straniu e şi faptul că în declaraţia sa de avere nu figurează nici faptul că ar deţine maşini. Asta în ciuda prosperităţii financiare de care se bucură.

A devenit proprietar al unor bunuri la vârsta la care nici măcar nu era major - un candidat cu pile la preşedinţie

Însă a fost văzut în nenumărate rânduri la volanul autoturismului ce aparţine Oficiului de Cadastru, la şefia căruia a fost până nu demult, chiar mama candidatului, Narciza Nedelcu. Aceasta a fost înlocuită din funcţie în urma unui scandal răsunător, cu afaceri cu terenuri, care s-a lăsat cu implicarea procurorilor DNA, dosar aflat încă în cercetare.  În urma acestui scandal, Narciza Nedelcu a plecat din PDL, partid care a trimis-o în Consiliul Judeţean. Alături de mamă a părăsit formaţiunea în care s-a format ca politician şi fiul, actualul candidat. Culmea, Vlad Nedelcu a fost acum un an la un pas de a câştiga şefia organizaţiei timeretului democrat-liberal din Iaşi. Acum, însă, a schimbat barca. Mai mult, e surpinzătoare această plecare în condiţiile în care tânărul s-a afişat chiar alături de Elena Băsescu, pe care i-a prezentat-o, în urmă cu câţiva ani, anticarului Dumitru Grumăzescu. La fel de ciudat este şi modul în care tânărul a devenit proprietar al unor bunuri la vârsta la care nici măcar nu era major. Nedelcu junior deţine în urma cumpărării sau a moştenirii terenuri intravilane şi agricole în Iaşi, o casă de 340 metri pătraţi,  obiecte de artă în valoare de 150.000 de euro, o parte dintr-un spaţiu comercial şi cărţi şi obiecte de decor de 27.000 de euro. La rubrica venituri curente: un salariu lunar de aproape 10 milioane de lei vechi, cât primeşte în calitate de director economic la firma mamei sale Mobil Construct SRL, şi o pensie de urmaş de 3,5 milioane de lei vechi pe lună. Vom continua prezentarea şi a altor candidaţi!

×
Subiecte în articol: alegeri 2012