x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatoarea izvorâtoare de mir vrea iar la Curtea Constituţională

Senatoarea izvorâtoare de mir vrea iar la Curtea Constituţională

de Marius Gîrlașiu    |    05 Mai 2016   •   11:50
Senatoarea izvorâtoare de mir vrea iar la Curtea Constituţională
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Florina Jipa, senatoarea care l-a miruit pe Dan Şova la votul pentru ridicarea imunităţii, şi-a depus candidatura pentru un post de judecător la Curtea Constituţională. Senatoarea UNPR a vizat şi în trecut un fotoliu de judecător la Curte. Pentru postul repartiazat Senatului, mai candidează senatorul Ioan Chelaru, propus de grupul PSD şi Mona-Lisa Neagoe din partea PNL.

De 16 ani în Parlamentul României, Florina Jipa a devenit una dintre “vedetele” Senatului abia anul trecut, când l-a miruit în plen pe senatorul Dan Şova, pe frunte şi pe încheieturile mâinilor, înaintea primului vot pentru arestarea preventivă a fostului ministru. “Pentru că sunt un om credincios. Mirul l-am adus eu de la Mormântul Sfânt. Ţin foarte mult la acest copil”, spunea atunci senatoarea UNPR. La acea vreme, Jipa le-a dat jurnaliştilor un răspuns frapant în legătură cu arestarea lui Şova. “Mai lăsaţi-mă cu Constituţia!”, declara tranşant senatoarea care vizează acum un loc la Curtea care apără Legea fundamentală a României. Jipa nu este la prima tentativă de a prinde un fotoliu la CCR. Doctor în drept şi fost judecător la Tribunalul Bucureşti, senatoarea şi-a mai încercat norocul şi în trecut, când a vrut să-şi depună candidatura pentru postul lăsat liber de fostul judecător al Curţii, Toni Greblă.

Teoria conspiraţiei

“Am fost şi judecător, am experienţă, colegii mei mă cunosc. Data trecută am renunţat eu, acum nu vreau să renunţ. Eu ştiu ce CV am, am fost judecător, sunt conferenţiar doctor în drept”, a explicat senatoarea înaintea audierilor din Comisia juridică. Doar că şedinţa de ieri a Comisiei, cea în care urmau să fie audiaţi candidaţii pentru funcţia de judecător la CCR din partea Senatului a fost suspendată din lipsă de cvorum. “Faptul că ieri am fost plimbată pe drumuri pentru documente arată că totul s-a făcut pe sub masă. Am aflat luni de la televizor că marţi e ultima zi de înscriere”, a acuzat parlamentarul UNPR o posibilă conspiraţie. Vicele Senatului, Ioan Chelaru, din partea PSD, Mona-Lisa Neagoe, propusă de liberali şi pentru postul de judecător repartizat Camerei Deputaţilor şi Florina Jipa sunt candidaţii care se bat pe locul judecătorului Zoltan Puskas, căruia urmează să-i expire mandatul.

Florina Jipa a intrat în Camera Deputaţilor în anul 2000 pe listele PRM, partidul condus de Corneliu Vadim Tudor. În 2008 a trecut la PSD, în 2012 la PP-DD, iar din decembrie 2013 a ajuns la UNPR.

 

“Gabriel Oprea avea dreptul şi la trupe antitero care să-l însoţească” Florina Jipa, senator UNPR

 


 

×