x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tensiuni în coaliţia de guvernare

Tensiuni în coaliţia de guvernare

de Marius Gîrlașiu    |    07 Feb 2017   •   10:03
Tensiuni în coaliţia de guvernare
Sursa foto: Adrian Manolache

Vicepremierul Daniel Constantin a produs noi tensiuni în interiorul coaliţiei de guvernare. Numărul doi din ALDE a propus ca toate deciziile în cadrul coaliţiei să fie luate doar cu ştiinţa şi semnăturile copreşedinţilor ALDE. Dragnea, Tăriceanu şi Constantin au semnat ieri un regulament de funcţionare a coaliţiei de guvernare.

 

Întâlnirea a fost solicitată de către liderii ALDE, după ce în formaţiunea lui C.P. Tăriceanu au existat nemulţumiri cu privire la stadiul actual al colaborării cu PSD. Pe surse, ar fi vorba despre un scurtcircuit în privinţa mecanismului de luare a deciziilor în cadrul coaliţiei, vizibil inclusiv în privinţa ordonanţei 13 privind modificarea Codurilor penale. Alte surse susţin că ministrul Mediului, Daniel Constantin, ar fi cel care a propus ca deciziile în cadrul coaliţiei să fie luate de acum încolo doar cu semnătura celor doi copreşedinţi ai partidului. O parte din ALDE a mai cerut întâlniri săptămânale cu liderii PSD, iar deciziile în coaliţie să fie luate numai prin consens între liderii celor două formaţiuni.

 

Procese verbale

Ulterior, Liviu Dragnea şi copreşedinţii ALDE, C.P. Tăriceanu şi Daniel Constantin, s-au întâlnit într-o şedinţă restrânsă pe tema modificării protocolului de colaborare, întrevederea având loc în biroul liderului PSD din Parlament. “Eu şi o parte dintre colegii mei din ALDE am simţit nevoia să avem aşternut pe o hârtie un regulament în care să spunem foarte clar cum se întâlneşte coaliţia de guvernare, din cine este formată, cum se iau deciziile, cine semnează procesele verbale pe baza cărora acţionăm la nivelul Legislativului şi la nivelul actului de guvernare”, a precizat Constantin la finalul discuţiilor.


C.P. Tăriceanu s-ar fi opus revendicărilor lui Constantin, motivând că, cel puţin deocamdată, nu ar fi momentul potrivit pentru astfel de tensiuni.

×