x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Trei sferturi dintre români nu sunt de acord cu intenţia lui Băsescu de a retrimite în Parlament legea bugetului

Trei sferturi dintre români nu sunt de acord cu intenţia lui Băsescu de a retrimite în Parlament legea bugetului

de Agerpres    |    08 Dec 2013   •   12:10
Trei sferturi dintre români nu sunt de acord cu intenţia lui Băsescu de a retrimite în Parlament legea bugetului

Majoritatea românilor şi-au exprimat dezacordul total faţă de intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a retrimite Parlamentului legea bugetului de stat pe 2014, conform unui sondaj realizat de CSCI.

Întrebaţi dacă au urmărit ştirile despre discuţiile privind bugetul de stat pe 2014, 51% dintre români au spus că da, în timp ce 40% au răspuns negativ, iar 9% au ales varianta "nu ştiu/nu răspund". Conform sursei citate, 77% dintre români spun că au auzit despre afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu cu privire la intenţia de "a bloca bugetul pe 2014", 22% au răspuns că nu, iar 1% — "nu ştiu/nu răspund".

De asemenea, întrebaţi în ce măsură sunt de acord cu intenţia preşedintelui Băsescu de a trimite înapoi bugetul în Parlament şi de "a bloca memorandumul cu FMI", dintr-un procent de 58% din total eşantion, 72% dintre respondenţi şi-au exprimat "dezacordul total", 28% — "acordul total".

Cât priveşte faptul că "prin întârzierea adoptării bugetului creşterile de pensii şi salarii vor fi amânate iar românii vor avea de suferit", din cei care îşi exprimă acord total sau dezacord total (66% din populaţie), procentele au fost următoarele: 75% — acord total, 25%—dezacord total.

Întrebaţi cine are dreptate în "disputa legată de bugetul pe anul viitor", 57% au răspuns "Victor Ponta, care susţine un buget cu creşteri de salarii şi pensii şi cu scăderea CAS", 28% — "Traian Băsescu, care susţine că bugetul va produce scumpiri la benzină care vor afecta întreaga economie", iar 15% — "nu ştiu/nu răspund".

Sondajul citat a fost realizat de CSCI, în zilele de 3 şi 4 decembrie, pe un eşantion de 1.023 interviuri, multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor, fiind validat pe baza datelor INSSE 2009 şi recensământul populaţiei 2002. Eroare tolerată 3%, la un nivel de probabilitate de 95%.

×